Breaking News

POSNA ČORBA OD LISIČARKI


POTREBNO JE:

  • 400 g lisičarki,
  • glavica crnog luka,
  • 50 g margarina,
  • 3 čena belog luka,
  • jedna šargarepa,
  • kašika seckanog svežeg peršuna,
  • beli biber,
  • so po ukusu.

PRIPREMA:

  1. Na zagrejanom margarinu u dubokoj šerpi propržite sitno iseckan beli i crni luk.
  2. Kad omekša dodajte kolutove šargarepe koju ste prethodno očistili.
  3. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte oprane, očišćene i iseckane lisičarke.
  4. Kratko propržite, nalijte 1,5 l vode, poklopite i kuvajte 15-20 minuta na umerenoj temperaturi.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu, ukoliko želite da čorba bude gušća dodajte brašno.
  6. Na kraju začinite peršunom i servirajte odmah.
(http://www.posnajela.rs/)
ranktrackr.net