Breaking News

HOROR JE POČEO ALI NAM NISU REKLI: Otkriven patent za sakrivanje vakcina u čestice hrane

Ove nedelje je otkriven uznemiravajući patent po kome će se vakcine ubuduće sakrivati u hranu bez znanja javnosti.

Američka prijava za patent pod nazivom US20080044481 A1 (Mikročestice za oralni unos) podneta je 2005. godine i podrazumeva ubacivanje lekova i vakcina u nevidljive čestice hrane, piše Džon Rapoport za “Activistpost.com”.
Da li bi bila ispravna pretpostavka da se ova tehnologija još uvek ne primenjuje? Nismo baš ubeđeni.
Pronalazač i potpisnik patenta je Mordekaj Harel, saradnik korporacije BioNutrition iz Kolumbije u Merilendu..
On je u patentu opisao da se čestice mogu koristiti za prenos bioaktivnih agensa (nutrijenata, lekova, vakcina, antitela itd.), bakterija (npr. probiotskih bakterija), manjih čestica ili drugih materijala.
Navodi se da se čestice mogu pripremiti i koristiti kao suvi puder, emulzija, suspenzija i ostalo, a da su naročito korisne za prenos lekova, pesticida, nutrijenata i vakcina. Pod česticama se podrazumeva materijal maksimalne dimenzije 5.000 mikrometara.
Takođe se ističe da je poželjno da čestice budu nevidljive kada se koriste kao komponente hrane.
Među brojnim jedinjenjima koja pronalazač ističe kao kompatibilna sa ovim mikročesticama nalazi se i lek po imenu zidovudin. U pitanju je lek koji se koristi za lečenje pacijenata obolelih od AIDS-a, a treba pomenuti da on deluje tako što eliminiše sposobnost replikacije ćelija.
Da li je moguće da nam ovaj lek već na neki način poturaju kroz hranu s obzirom na to da je patent star 11 godina?
Na sajtu kompanije BioNutrition je pronađen rad iz 2010. godine u kom se pominje tehnologija po imenu MicroMax, a koja je podržana patentom iz 2005. godine. Ova tehnologija podrazumeva prenos osetljivih bioaktivnih jedinjenja kroz prehrambene proizvode.
Kada se uporede informacije iz ovog rada i apstrakt patenta iz 2005. godine uočava se neverovatna sličnost koja ukazuje da je patent iz 2005. godine zapravo i primenjen 5 godina kasnije.
Dakle, kompanije BioNutrition naveliko truje svoje mušterije nekim lekovima kroz hranu, mada još uvek ne znamo čime.
Zaista, ovakav sadržaj mora biti naznačen na deklaraciji prehrambenih proizvoda tako da javnost zna šta unosi u svoj organizam.
Ili je možda cilj da nas sve razbole u saradnji sa farmaceutskim kompanijama?
Webtribune.rs 

Нема коментара

ranktrackr.net