Breaking News

ТАЈАНСТВЕНА РУСКА БАЗА СА МИСТЕРИОЗНИМ ОРУЖЈЕМ: Барса-Келмес, портал ка другој димензији..(ВИДЕО)

Од укупно 1.500 и више острва у Аралском мору у централној Азији, ниједно није тако мистериозно као малено острво Барса-Келмес. Његово име на казахстанском језику значи „земља без повратка“, а тај назив је веома заслужено добило.
Ово острво је данас напуштено, а последњи становници су га напустили пре неколико деценија. Земља је прекривена сталном, густом маглом која од радозналих очију крије чудне ствари које се тамо дешавају. Управо због тих чудних дешавања, људи који живе близу овог острва убеђени су да је оно портал ка другој димензији.
Наводи се да острво насељавају необична бића која изгледају као да су дошла из другог временског периода. Локалци су навели да су видели велике птицолике животиње, морске немани и џиновске звери са дугим вратовима како извирују из магле с времена на време. Многи од оних који су посетили острво никада се више нису вратили.
Поред тога што је насељено дивљим зверима, острво Барса-Келмес краси још један необјашњени феномен – сатови изненада стану а компаси подивљају. Проток времена на острву је веома чудан. Према легендама, локалци су у 13. веку дошли на ово острво бежећи од Монгола. Међутим, када су се после вратили на своју територију, установили су да се она променила као да их није било деценијама, а на острву су провели свега пар месеци.
Сличан инцидент се догодио и недавно. Острво је топлије него околне области, те су Казахстанци 1959. године за време веома грубе зиме помислили да би било добро да потраже уточиште на острву. Међутим, дошло је пролеће а они се никада нису вратили. За њима је послата група спасилаца. Када су стигли на острво, половина је остала на обали, док је друга половина зашла у дубину острва. Пошто се након пар дана нико није вратио, група са обале се обратила властима.
Совјетска влада је послала авион да скенира област, али док се он пробијао кроз маглу, његови инструменти су почели да отказују и оба мотора су престала да раде. Два пилота су успела ванредно да слете, а у својој последњој комуникацији на радију су описали елиптичне објекте који тихо лебде у и ван магле који су испитивали авион. Након тога, уследила је само тишина.
Бесне због губитка авиона, власти су послале тенк везан дугачким металним каблом и наредиле посади да не излази из возила и да одржава комуникацију нон-стоп. Они су одржавали комуникацију неко време, али је радио убрзо поново утихнуо.
Тенк је каблом довучен до привремене базе на обали. Он је био празан и прекривен некаквом чудном супстанцом која је подсећала на лед. Узорци супстанце су послати у Москву, али истраживачи који су је испитивали нису могли да је идентификују.
Крајем осамдесетих година прошлог века, бродомеханичар Тимур Џолдабесков је описао како је наишао на војну базу током једног од својих путовања ка овом мистериозном острву. Он је рекао да се наредног дана вратио са пријатељем, али да су зграде просто нестале. Постојали су планови за спровођење научне експедиције на овом острву 1991. године, али распад СССР је довео до других приоритета.
Острво је данас тема многих прича о НЛО-има, а многи истраживачи верују да је оно нека врста ванземаљске базе. Руски НЛО истраживач Вадим Чернобров проучавао је митове о острву Барса-Келмес и верује да је магла која се тамо налази нека врста напредног одбрамбеног механизма од нежељених упада.
Кад смо већ код упада, данас је приступ острву строго забрањен.
Погледајте видео:
Извор:Wебтрибуне.рс/

Нема коментара

ranktrackr.net