Breaking News

NEVEROVATNO OTKRIĆE ZAPANJILO JAVNOST: Pre Velikog potopa, osam kraljeva je vladalo Zemljom 241.200 godina


“Nakon što je kraljevstvo sišlo sa neba, kraljevstvo je bilo u Eridugu. U Eridugu je Alulim postao kralj, on je vladao 28.800 godina.“

Prema iskazima napisanim na Sumerskoj listi kraljeva, osam drevnih kraljeva je vladalo drevnom Mesopotamijom tokom perioda od 241.200 godina, pre Velikog potopa.
Uprkos činjenici da Sumerska lista kraljeva navodi sve vladare koji su vladali zemljama drevne Mesopotamije, zanimljivo je da su neki od njih zabeleženi da su imali neverovatno dugu vladavinu.
To su prvih 8 vladara koji su, prema ovoj listi, vladari 241.200 godina.
Prema rečima stručnjaka, nijedan od predinastičkih vladara do sada nije verifikovan kao istorijski tačan lider, niti putem arheoloških iskopavanja, niti epigrafskim natpisima, niti na bilo koji drugi način.
Sumerska lista kraljeva navodi:
“Nakon što je kraljevstvo sišlo sa neba, kraljevstvo je bilo u Eridugu. U Eridugu je Alulim postao kralj, on je vladao 28.800 godina.“
Alulim – 28.800 godina
Prvi kralj koji je vladao je bio Alulim, koji je vladao 28.800 godina. On je bio prvi vladar Eridua, i prvi kralj Sumera. Veruje se da je u tom trenutku Enki, Bog tvorac i Bog Eridua, uspostavio civilizaciju Sumera.
Alalngar – 36.000 godina
Alalngar je bio drugi kralj Eridua. Sumerska lista kraljeva navodi da je on vladao 36.000 godina nakon čega ga je nasledio En-men-lu-ana od Bad-tibira.
“Onda je Eridug pao i kraljevstvo prešlo u Bad-tibira.”
En-men-lu-ana – 43.200 godine
Sledeći vladar koji je bio kralj nakon što je Eridug pao, bio je En-men-lu-ana koji je vladao 43.200 godina. Prema Sumerskoj listi kraljeva, En-men-lu-ana je bio treći predinastički vladar drevnih Sumera, i bio je “kralj sa najdužom vladavinom“, kako se navodi u istorijskim iskazima napisanim na Sumerskoj listi kraljeva.
En-men-gal-ana – 28.800 godina
Prema Sumerskoj listi kraljeva, četvrti predinastički vladar drevnih Sumera je bio En-men-gal-ana koji je vladao 28.800 godina. Njega je nasledio Dumuzid Pastir.
Dumuzid Pastir – 36.000 godina
Dumuzid koji se uglavnom naziva “Pastir“, bio je peti predinastički vladar koji je, prema drevnoj Sumerskoj listi kraljeva, vladao Sumerima pre “Potopa”. Prema istorijskim nalazima, on je vladao 36.000 godina.
“Onda je Bad-tibira pala i kraljevstvo je prešlo u Larag.“
Nakon pada Bad-tibire, Sumerska lista kraljeva kao sledećeg vladara navodi En-sipad-zid-ana.
En-sipad-zid-ana – 28.800 godina
En-sipad-zid-ana se spominje kao šesti predinastički vladar drevnih Sumera pre “Potopa”. Prema Sumerskoj listi kraljeva, on je vladao 28.800 godina.
“Onda je Larag pao i kraljevstvo je prešlo u Zimbir.“
En-men-dur-ana – 21.000 godina
Sledeći vladar koji se spominje u Sumerskoj listi kraljeva nakon pada Laraga je En-men-dur-ana, koji je bio sedmi predinastički kralj Sumera i vladao je ukupno 21.000 godina.
“Onda je Zimbir pao i kraljevstvo je prešlo u Kurupag.“
Nakon pada Zimbira, Ubara-Tutu je vladao drevnim Sumerima tokom perioda od 18.600 godina. 
Ubara-Tutu je bio osmi i zadnji predinastički vladar drevnih Sumera, kako je navedeno u Sumerskoj listi kraljeva. Veruje se da je Ubara-Tutu živeo sve dok Veliki potop nije preplavio zemlju.
Vladavina svih osam kraljeva je ukupno trajala 241.200 godina.
“Zatim je poplava sve preplavila.“
Webtribune.rs

Нема коментара

ranktrackr.net