Breaking News

Pobedite nesanicu prirodnim putem: Ovo su čajevi koje treba da pijete pre spavanja!

foto: Profimedia


Nedostatak sna negativno se odražava na stanje organizama, a nenaspavani ćete teško uspešno obavljati svakodnevne poslove. Ako stanje nesanice potraje duži period i se javlja gotovo svako veče, svakako je potrebno potražiti stručnu pomoć.

Međutim, kod blažih i ređih oblika koji se javljaju tek povremeno, mogu vam pomoći i biljni čajevi. Stručnjaci tvrde da nijedan čaj neće pomoći prve večeri, ali ako ih pijete redovno, nakon nekoliko večeri mogli biste lakše zaspati.


Kapi od matičnjaka - poručite odmah


Čaj od matičnjaka
Jedan od najpoznatijih čajeva protiv nesanice je čaj od matičnjaka. Pripremite ga tako da jednu kašičicu osušenih listova stavite u 2dl proključale vode. Ostavite oko 10 minuta, zavisno koliko jak ukus želite. Pustite da se malo ohladi i popijte ga pola sata pre odlaska na spavanje.

Čaj od lavande
Čaj od lavande odavno je poznat kao čaj koji smiruje nervozu i opušta mišiće te deluje blagotvorno kod poremećaja spavanja. Pripremite ga tako da dve kašičice cvetova lavandeprelijete sa 2 dl proključale vode. Ostavite da odstoji 10 minuta, procedite i zasladite medom. Popijte ga pre odlaska na spavanje.

Kapi od Majčine dušice - poručite odmah


Čaj od majčine dušice
Ovaj čaj će vam pomoći da brže zaspite, opustiće vas i smanjiti napetost i teskobu. Pripremite ga tako da 1 kašičicu majčine dušice prelijete sa 2 dl poključale vode i ostavite pola sata poklopljeno.

Čaj od hmelja
Hmelj je prirodni lek za nesanicu jer njegovi eterični sastojci umiruju nervni sistem. Za pripremu ovog lekovitog čaja prelijte 2 kašičice hmelja sa 2,5 dl proključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 20 minuta. Popijte jednu šoljicu 30 minuta pre spavanja.

Нема коментара

ranktrackr.net