Breaking News

Beli tanjiri, zelena salata i tri ćufte

Shutterstock


Znamo koliko je prvi utisak bitan kad su ljudi u pitanju, ali isti princip važi i u kuhinji. Možete napraviti najukusnije jelo, ali ako ga niste lepo servirali, pokvarićete utisak. I zato povedite računa!

Mnogi kuvari prednost daju belim tanjirima jer se na njima najbolje vide boje. Izbegavajte tanjire sa jarkim šarama jer će skrenuti pažnju sa jela. Ako služite toplo jelo, zagrejte i tanjir u rerni ili mikrotalasnoj, a za hladna jela, ohladite tanjir u frižideru. Mada su u modi veliki tanjiri, ne treba da preterujete jer mogu izgledati prazno. Treba da budu dovoljno veliki da do izražaja dođe svaka namirnica, ali ne i preveliki.
Jednostavan trik prilikom serviranja je da stavite list zelene salate na tanjir i preko njega jelo. Neka vam na umu bude časovnik, na 11 časova stavljajte ugljene hidrate (pastu, pirinač, hleb), povrće "ide" na 2 sata, a proteini (meso i riba) na 6 časova (iz perspektive osobe pred kojom je tanjir). Nepisano pravilo je da servirate neparan broj namirnica, npr. 3 ćufte, 5 čeri paradajza, 7 pečuraka.
Igrajte se sa visinom, ako služite boraniju, šargarepu, papriku i drugo "nisko" povrće, pored njih servirajte visoku kuglu pirinča ili kus-kusa. Ne zaboravite na boje, paradajz čorba uvek izgleda bolje ako je služite sa listom bosiljka, a na tanjirić pored karfiol čorbe stavite celer ili šargarepu. Pirinač i pire odlično će izgledati ako ih "začinite" trakama crvene paprike.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net