Breaking News

Bitkoin vredi 15.000 dolara

Foto EPA


DIGITALNA valuta bitkoin danas je premašila granicu od 15.000 dolara. Vrednost kriptovalute rasla je nepojmljivom brzinom: sa 767 dolara pre godinu dana popela se pre mesec na sedam hiljada dolara, da bi se sada u odnosu na taj kurs više nego udvostručila!

Zbog ovakvog stalnog naglog rasta, pojedini stručnjaci upozoravaju da je bitkoin pred pucanjem i da bi moglo doći do strmoglavog pada. Iako sve više prodavaca prima bitkoin, ova valuta zbog stalne promene vrednosti manje deluje kao sredstvo plaćanja, a više kao roba - onaj ko je pre godinu dana kupio neki iznos bitkoina, sada bi imao skoro 20 puta više novca u tradicionalnim valutama.

Ova valuta stvorena je pre deceniju kao alternativa novcu koji kontrolišu vlade. Deo tradicionalnih institucija i kompanija i dalje odbacuje bitkoin, ali kriptovaluta polako ulazi na klasična tržišta.KRAĐA U SLOVENIJI

PLATFORMA za rudarenje bitkoina sa sedištem u Sloveniji "Najs heš" je hakovana, a ukradeno je oko 4.700 bitkoina, čija je vrednost skoro 66 miliona dolara.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net