Breaking News

Kapućino torta

Shutterstock


Potrebno je za koru: 5 belanaca, 200 g šećera, kašika brašna, kašika limunovog soka. Za fil: 5 žumanaca, 1 l mleka, 8 kašika šećera, 8 kašika gustina, 2 kesice vanilin šećera, 250 g putera. Za čokoladni fil: 150 g čokolade, 100 g seckanih lešnika. Za kapućino fil: 150 g čokolade, kesica kapućina. Za dekoraciju: 300 g šlaga.


Mikserom čvrsto umutite penu od belanaca, postepeno dodajte šećer, brašno i limunov sok. Smesu rasporedite po plehu veličine 30+40 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite koru u rerni na 120 stepeni oko sat i po dok se ne isuši. Dok se kora peče, umutite žumanca sa šećerom, gustinom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka stavite da provri, pa mu dodajte umućena žumanca. Kad se fil ohladi, dodajte puter i umutite mikserom. Podelite fil na dva dela, u prvi dodajte 150 g istopljene čokolade i seckane lešnike. U drugi, ubacite kesicu kapućina i sitno seckanu čokoladu. Koru presecite napola i prvu premažite čokoladnim filom, drugu kapućino filom. Dekorišite šlagom ili po vrhu torte pospite kakao prah.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net