Breaking News

Korpe punjene šampinjonima i šunkom

Shutterstock

Potrebno je: 6 keleraba srednje veličine, 500 g šampinjona, 2 osrednje šargarepe, 50 g šunke, glavica crnog luka, ulje, puter, kugla mocarele ili nekog drugog topljivog sira, vezica peršunovog lista.

Očišćenu kelerabu kuvajte pola sata u slanoj vodi, a zatim je ohladite i izdubite. Za nadev prodinstajte iseckan crni luk, pa dodajte sitno iseckanu šargarepu, a na kraju i iseckane šampinjone. Dinstajte sve dok ne ispari tečnost koju ovo povrće ispušta, a zatim ubacite sitno iseckanu šunku. U vatrostalnoj činiji poređajte kelerabe, u svaku stavite kockicu putera i tako pecite u rerni petnaestak minuta na 200 stepeni. Potom ih izvadite, punite sa malo nadeva, pa sa narendanom mocarelom, pa opet sa nadevom do vrha. Preostali fil stavite između keleraba i ponovo stavite u rernu da se peče još pola sata. Nekoliko minuta pred kraj stavite na svaku kelerabu listić mocarele da se utopi u nadev, a neposredno pre serviranja možete ih posuti i peršunovo lišće.
Novosti

Нема коментара