Breaking News

Posna pita sa šampinjonima

Shutterstock


Potrebno je: 500 g kora za pitu, 200 g pirinča, 350 g šampinjona, srednja glavica crvenog luka, ulje, so, biber

Luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja da dobije zlatnožutu boju. Dodajte sitno iseckane šampinjone i dinstajte oko 15 minuta. U međuvremenu, obarite pirinač u slanoj vodi, pa pred kraj dinstanja dodajte šampinjone. Začinite po želji. Uzimajte po dve kore, svaku premažite uljem, pa na kraj druge po dužini ređajte fil od šampinjona. Urolajte pitu, pa postupak ponovite i sa ostalim korama. Rolne ređajte u pleh premazan uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Pita može da se jede topla, sa jogurtom ako ne postite, a i hladna je takođe vrlo ukusna.

Novosti

Нема коментара