Breaking News

Prva pomoć u kuhinji: Namirnice koje lako mogu da zamene jaja!

 Shutterstock


Ukoliko iz nekog razloga ne možete ili ne želite da jedete jaja, ne brinite, jer postoje adekvatne zamene.

Jedna od zamena za jaja je tofu, koji možete izgnječiti i začiniti biberom i origanom. Vaša zdrava zamena za jaja je spremna za jelo.

Bundeva je takođe sjajna zamena za jaja, a priprema se kao i tofu. Bundeva povezuje sastojke i daje dovoljno vlažnosti svakom jelu. Možete koristiti jednu trećinu šolje kuvanog pirea od bundeva kako biste zamenili jaja u vašim jelima.
Krompir je kralj povrća i sjajna zamena za jaja. U svakom jelu jaja možete zameniti pireom od krompira. Četvrtina šolje pirea od krompira je jednaka jednom jajetu.

Kad pravite kolače, jaja možete zameniti maslinovim uljem, odnosno jednom četvrtinom šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja. Time ćete zadovoljiti zahteve gostiju koji su vegeterijanci.

Jedna supena kašika semena lana je jednaka jednom jajetu, a može se koristiti za sva pečena jela. Seme lana pruža jednaku hranjivu vrednost, a jelo dobija nešto hrskaviju teksturu.

Umesto jaja se može koristiti i gustin, koji je odlično vezivno sredstvo. Četiri supene kašike gustina pomešane sa četiri kašike vode uspešno menjaju dva jaja.

Izgnječena banana može povezati i osigurati vlagu svakom jelu. Eksperti preporučuju da koristite jednu četvrtinu šolje izgnječene banane, koja zamenjuje jedno jaje.
 Klix.ba

Нема коментара

ranktrackr.net