Breaking News

Rolat od kokosa

Shutterstock


Potrebno je za beli deo: 80 g šećera, 100 g kokosa, 150 g putera, 2 kašike šećera u prahu, dcl vode. Za crni deo: 300 g keksa, 120 g šećera u prahu, kašika kakaoa, 10 kašika kuvane kafe, 100 g čokolade


Skuvajte kafu bez šećera. U šerpu stavite vodu, dodajte običan šećer i pustite da vri nekoliko minuta. Sklonite sa vatre, dodajte kokos i dobro promešajte. Dok se masa hladi, povremeno promešajte da se ne bi previše stvrdla. Kad se ohladi, umutite maslac sa šećerom u prahu, dodajte smesu sa kokosom i sve dobro promešajte. Zatim sameljite keks i dodajte mu otopljenu čokoladu, ohlađenu kafu i šećer u prahu. Dobro umesite i podelite smesu na dva dela. Na sto stavite papir za pečenje, pospite ga šećerom u prahu i razvijte prvi deo tamne smese, premažite sa pola bele i pomoću papira umotajte u rolat. Isto učinite s drugim delom. Pre služenja, ostavite da stoji nekoliko sati u frižideru.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net