Breaking News

SVET JE NA IVICI NUKLEARNOG RATA: Evo koga će Kim prvo napasti kad se zarati!




Severnokorejski predsednik Kim Džong-un posle ispaljivanja poslednje balističke rakete, koja navodno može da pogodi bilo koji deo Amerike, izjavio je da je njegova zemlja postala nuklearna sila u punom smislu, i tako ponovo zabio prst u oko Donaldu Trampu i SAD.
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost H. R. Mekmaster izjavio je da je Severna Koreja najveća neposredna opasnost za Sjedinjene Američke Države", u dodao da šanse za nuklearni rat sa tom zemljom rastu iz dana u dan. 
Postavlja se pitanje da li može SAD prevetivnim napadom da spreči Severnu Koreju da lansira rakete? Ovo je teško izvodljivo, jer je Severna Koreja planinska zemlja i svoje nuklearne objekte je sakrila širom teritorije. Ovaj potez bio bi veoma rizičan, jer bi neuspeh značio izlaganje naroda Južne Koreje i Japana opasnosti od raketnih i nuklearnih napada.

"Bilo kakav napad SAD, pa čak i ograničeni, za Severnu Koreju bi značio samo jedno, uvod u veći napad. Kim se u tom slučaju ne bi libio da upotrebi nuklearno oružje", ističe analitičar Džefri Levis.On dodaje da bi Amerika nekako morala da signalizira Sjevernoj Koreji i Kini, koja im je glavni saveznik da je napad ograničen i da ne nameravaju da upotrebe nuklearno oružje.

Kurir

Нема коментара

ranktrackr.net