Breaking News

Svinjetina sa limetom i nanom

Svinjetina i limeta? E, evo u čemu je trik. Tajlanđani su spojeve ukusa i namirnica doveli do savršenstva, a kiselo se jako lepo uklapa sa svinjetinom. 

Namirnice za 4 osobe:
  • lax kare 600 g
  • gustin 50 g
  • soja sos 0,1 l
  • oyster sos 0,5 l
  • beli luk 20 g
  • đumbir 20 g
  • ljuta paprika 10 g
  • supa od povrća 0,2 l
  • ljubičasti kupus 40 g
  • šargarepa 80 g
  • šitake 60 g
  • limeta ½
  • listovi nane 5 g
  • kokosovo mleko 0,2 l
  • paprika 60 g
  • kari
  • so
  • biber
  • pirinač 160 g
  • ulje 0,2 l


Način pripreme: 

Oyster i soja sos, zajedno sa belim lukom i ljutom paprikom, utrljati u meso, iseći ga zatim na trake i ostaviti da odleži. U voku ispržiti povrće svako zasebno i izvaditi ga da se procedi. Na istoj toj masnoći propržiti marinirano meso kojem smo dodali gustin, sve dok masa ne postane lepljiva. Prženo, hrskavo meso odvojiti od viška masnoće i dodati povrće, podliti supom a zatim i kokosovim mlekom i krčkati na tihoj vatri. Poslužiti uz bareni pirinač sa prženim jajetom i ukrasiti limetom i nanom. 

Dejan Stanković / B92
ranktrackr.net