Breaking News

"UŠTEDIM 20 ODSTO NOVCA PO NABAVCI" Ovo su trikovi za povoljnu kupovinu prosečne srpske DOMAĆICE



Samo namirnice sa spiska, akcije, specijalne tezge na pijaci - neki su od trikova domaćica koje uštede i do 20 odsto novca potrebnog za jednu nabavku za domaćinstvo.

Jedna među njima je i Mirjana Bratuljević iz Ivanjice, koja, kako kaže, prima prosečnu platu, ali bez već uigrane taktike sa trgovinama ne bi mogla da se skrpi ni za celih petnaest dana u mesecu.
- Trudim se maksimalno da pravilno rasporedim novac, ali čak i to ponekad ne vredi, tako da mi u pomoć pritekne mama. Da ne pratimo sniženja, teško i zajedničkim snagama da bismo uspele pokriti sve potrebne troškove. Zaista znači ukoliko imate vremena da obiđete nekoliko prodavnica i pronađete jeftinije to što želite da kupite - iskrena je Mirjana, otkrivajući za čitaoce "Blica" nekoliko saveta.

Akcija glavni putokaz
Veliki trgovinski lanci u saradnji sa proizvođačima nude kupcima proizvode po nižim, akcijskim cenama. Na sniženjima se ostvari oko 20 odsto ukupnog prometa. Kako savetuje Mirjana, nekad nije naodmet odvojiti i nešto više vremena i pažljivo isplanirati kupovinu tako što će se već kod kuće na sajtovima prodavnica pogledati u kom marketu je nešto na akciji, pa čak za svaku namernicu ponaosob pazariti na drugom mestu.
Nepisano je pravilo da velika pakovanja u krajnjem zbiru koštaju manje nego nekoliko malih i upravo ona su najčešće na akciji. To je posebno pogodno kada je reč o kućnoj hemiji. Za domaćinstva sa manjim brojem članova više isplati kupovina više od šest kilograma praška za veš, utoliko što je nije u pitanju kvarljiva roba. Isto važi i za druge proizvode iz linije kozmetike, ali važi i za namirnice, pa tako uvek treba pogledati kolika gramaža se dobija za tek nešto višu cenu od manjeg pakovanja.

Na pijacu u podne
Pijaca je najskuplja rano ujutro, dok prodavci znaju da cenu snize kako dan odmiče jer im nije u interesu da neprodato voće i povrće, posebno ono koje je lako kvarljivo, vraćaju kući. To je idealno vreme i za one koji vole da se cenkaju, ali i trgovci najčešće nude sami ono dobro poznato "tri za sto". Ako domaćicama radno vreme dozvoljava, najbolje je pazariti tokom radnih dana, i to od sredine nedelje, dok se pijačari opskrbe novom robom.

Beba Bojović / Blic

Нема коментара

ranktrackr.net