Breaking News

ZAPANJUJUĆA STUDIJA OTKRILA: Oružje iz bronzanog doba je imalo vanzemaljsko poreklo!Oružje iz bronzanog doba nije bilo sa ovog sveta, bukvalno, je su nova istraživanja otkrila da su mačevi i slična oružja iz tog doba, bili izrađeni od metala koji je pronađen u meteoritima.

Oružje na bazi gvožđa iz bronzanog doba ima visok sadržaj metala koji potiče iz svemira, potvrdili su istraživači.
Prethodne studije su pokazale da je ovo oružje u prošlosti bilo napravljeno od metala sa meteorita. Prošle godine se tvrdilo da je bodež kralja Tutankamona iskovan od vanzemaljskog gvožđa.

Međutim, istraživači su želeli da saznaju koliko je ova praksa rasprostranjena.

Albert Jambon, iz Nacionalnog centra za naučna istraživanja (CNRS) u Francuskoj, proučavao je artefakte iz bronzanog doba iz Egipta, Turske, Sirije i Kine koristeći rendgenski fluoroscentni spektometar – rendgenske zrake koji mogu da analiziraju hemijske kompozicije objekta bez da ga dodirnu.
Jambon je otkrio da je u svim uzorcima pronađeno meteoritsko gvožđe sa visokim sadržajem nikla, namećući pitanja da li je ovo korišćeno za sva oružja i kada je ova praksa počela.

On u svom istraživačkom radu objavljenom u “Journal of Archaeological Science“, piše: “Sadašnji rezultati upotpunjuju visokokvalitetne analize iz literature ukazujući da većina, ili sva gvožđa, iz bronzanog doba potiču iz meteoritnog gvožđa“.

“Sledeći korak je da se utvrdi gde i kada se prvi put pojavilo topljenje zemaljskog gvožđa.“

“Studija naglašava važnost analitičkih metoda za pravilno proučavanje evolucije upotrebe metala i tehnologija obrade metala u našim ranijim kulturama.“

Zapanjujuća količina meteorskih metala pronađenih u oružju iz bronzanog doba nije slučajnost, ističe ovaj istraživač, naglašavajući da se ova studija takođe može koristiti za pružanje više informacija o formiranju Zemlje.

Ovaj rad nastavlja: “Kada se formiraju velika nebeska tela poput naše planete, skoro sav nikl se kreće ka jezgru od gvožđa“, koji su na kraju iskopali kovači oružja u to vreme, pre oko 5.000 godina.

Webtribune.rs

Нема коментара

ranktrackr.net