Breaking News

Grčka musaka

Thinkstock


Potrebno je: 3 patlidžana, 2 paradajza, crni luk, 300 g mlevenog mesa, 200 g kačkavalja, so, biber, origano, cimet, pola veze peršuna. Za bešamel sos:, 50 g maslaca, 2 kašike brašna, 1/2 l mleka, so, biber

Isecite patlidžan na kolutove, posolite, prekrijte prianjajućom folijom i ostavite pola sata da pusti vodu. Ispržite patlidžan na maslinovom ulju. U drugom tiganju ispržite sitno iseckan luk, pa dodajte meso i pržite 15 minuta. Dodajte paradajz iseckan na kocke, so, biber, origano, cimet i svež peršun i dinstajte još 10 minuta. U šerpi otopite maslac, dodajte brašno i mešajte, pa pomalo dodajte mleko, so i biber i kuvajte 10 minuta dok ne dobijete malo gušći bešamel sos. U vatrostalnu činiju ređajte patlidžan, pa meso, pa bešamel sos i na kraju izrendan kačkavalj. Ponovite još jednom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko pola sata.

Novosti
ranktrackr.net