Breaking News

Keks sa bademom

Shutterstock


Potrebno je: 350 g mekog brašna, 150 g oštrog brašna, 300 g maslaca, 200 g mlevenih oguljenih badema, 200 g šećera, 2 jaja, kesica vanilin šećera, kašičica praška za pecivo, 1 do 2 kašičice kisele pavlake, 1/2 kašičice soli, 4 do 5 manjih limuna, razmućeno jaje, šećer u prahu

U maslac omekšan na sobnoj temperaturi dodajte jaja i mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. U smesu dodajte bademe, šećer, vanilin šećer, a zatim brašno pomešano sa solju, praškom za pecivo i kiselom pavlakom. Zamesite glatko testo i podelite ga na dva dela. Svaki deo oblikujte u valjak, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižider da odstoji tri sata. Potom urolane valjke secite na istovetne tanje komade, pritisnite dnom čaše da budu okruglog istovetnog oblika i ređajte na papir za pečenje položen u tepsiju. Svaki komad premažite razmućenim jajetom, a potom tanke isečene i na salveti oceđene kriške limuna pritisnite dnom čaše da se utisnu u kolačiće. Pecite u rerni na 180 do 200 stepeni oko 20 minuta, dok keksići ne postanu zlatne boje po ivicama. Kada se ohlade pospite ih šećerom u prahu.

Novosti

Нема коментара