Breaking News

Posna ruska salata

 Shutterstock


Potrebno je: 500 g krompira, 250 g šargarepe, 150 g graška, 5 komada kisele paprike, 5 kiselih krastavčića, 2 čena belog luka, so, biber, vegeta, 3 kašike sojinog brašna, 100 gr senfa, šolja soka od limuna, kašičica mirođije

Krompir skuvajte u ljusci, pa ga oljuštite i iseckajte. Skuvajte šargarepu i grašak u drugoj šerpi, pa kada ocedite od vode, sve sjedinite, dodajte papriku, krastavce i beli luk sitno seckane. Začinite i dodajte mirođiju. Pre toga napravite majonez, tako što ćete sojino brašno naliti hladnom vodom i napraviti masu kao za palačinke. U prohlađenu kašu dodajte senf i sok od limuna, malo vegete i dobro umutite. Prelijte preko skuvanog povrća i ukrasite po želji.

Novosti
ranktrackr.net