Breaking News

Prirodno rešenje za potenciju

Shutterstock

Ptičji jezici, sušene bube, sluz otrovnih žaba – danas niko ne bi pogodio koju su tačno bolest lečili u prošlim stolećima uz pomoć ovih bizarnih sredstava. Tokom duge istorije čovečanstvo je najviše eksperimentisalo sa lekovima protiv impotencije. Iako većinu tih čudnih eliksira sada svrstavaju u kuriozitete, neki biljni lekovi su ipak pokazali svoju efikasnost u povećanju muške snage.


Žablji afrodizijak

Živela jednom jedna princeza, koja je poljubila žabu... Svi znamo klasičnu bajku o tome kako se žaba pretvorila u divnog princa, ali niko i ne sluti da ova priča može da ima neke veze sa stvarnošću.

Na drevnom Istoku još pre mnogo vekova su znali: onaj koji poljubi otrovnu žabu Bufo, odmah će osetiti polni nagon – pa nije ni čudo da će osobu suprotnog pola smatrati prelepim princem ili princezom. Razlog za to je prost: Sluz na površini kože Bufo žabe sadrži jake toksine, koji izazivaju halucinacije i povećavaju seksualno uzbuđenje.

Iako je žablji afrodizijak smrtno opasan, ljudi ga koriste vekovima. Čak i u trećem milenijumu neki muškarci su još uvek spremni da daju život za ljubav: u poslednjih 20 godina u Americi je zabeleženo nekoliko slučajeva smrti zbog preparata na osnovu žabljeg sekreta.

Problemi još od drevne Grčke

Ljubavni eliksir od sluzi žabe je jedan od najopasnijih, ali ipak nije najčudniji afrodizijak ikada. Drevni Grci su radi poboljšanja libida konzumirali polne organe jaraca i petlova, Rimljani su pravili lekovite delikatese od jezika vrabaca, kinezi su dodavali jelima krv kornjača, u jugoistočnoj Aziji su kuvali supu od lastinih gnezda, cenjenih zbog visokog sadržaja ptičje sline.

U srednjovekovnoj Evropi lekari su često savetovali pacijentima sa slabom polnom funkcijom da uzimaju tinkturu od sušenih buba - takozvanih „španskih mušica“.

Koktel od medveđe krvi

U drevnoj Rusiji su takođe koristili neobične recepte za povećanje muške snage. Mnogi su verovali u čudotvornu moć medveđe krvi, od koje su pravili „koktele“ sa mlekom ili kvasom. Među najpopularnijim prirodnim stimulatorima je bio i prah od polnih žlezda dabra.

U eksperimentima narodnih lekara najviše su stradali vrapci: Rusi, kao i drevni Rimljani, bili su ubeđeni da su ove ptičice prava panacea protiv impotencije. Jedan od najpoznatijih recepata iz starih rukopisa glasi: „Da bi pojačali mušku moć, skuvajte u loncu 30 vrabaca“.

Ali uglavnom za poboljšanje libida i lečenje polnih disfunkcija Rusi su koristili lekovite trave. Savremena naučna istraživanja su dokazala efikasnost mnogih biljnih čajeva i melema, poznatih još od starih vremena. Ovde su samo neki od recepata, čiju su efikasnost proverile generacije Rusa.




RECEPTI:

Iđirot

Koren iđirota (Acorus calamus) podstiče spermatogenezu i pojačava potenciju. Ima tonizirujuće i osnažujuće dejstvo.

Jednu supenu kašiku isitnjenog korena iđirota prelijte sa čašom ključale vode. Ostavite da odstoji 24 sata. Konzumirajte 50 mililitara čaja tri puta dnevno - 30 minuta pre obroka.

Kopriva

Kopriva efikasno pomaže u lečenju impotencije i erektilne disfunkcije. Ona povećava libido i sprečava hormonalni disbalans. Ali zbog velike količine pantotenske kiseline ova biljka je kontraindikativna kod hipertenzije i abnormalnog zgrušavanja krvi.

Dve supene kašike semena koprive prelijte sa 500 mililitara porto vina, pa kuvajte tokom pet minuta. Kada se ohladi, procedite napitak. Uzimajte jednu supenu kašiku leka pre svakog obroka i 50 mililitara pre spavanja.

Dubčac

Dubčac, odnosno podubica (Teucrium chamaedrys) ima snažno uzbuđujuće dejstvo, smatra se efikasnim sredstvom za sprečavanje impotencije, pomaže kod prostatitisa i učestalih polucija.

Pet supenih kašika isitnjene biljke prelijte sa dve čaše ključale vode. Sačekajte da odstoji sat vremena. Konzumirajte 50 mililitara napitka - tri puta dnevno pre jela.

Zlatni koren

Sibirska rodiola ili zlatni koren se preporučuje kod disfunkcije polnih žlezda i prerane ejakulacije.

Jednu čajnu kašičicu zlatnog korena u prahu prelijte sa pola litra ključale vode i kuvajte 15 minuta na slaboj vatri. Ostavite da odstoji 30 minuta. Razblažite napitak čistom vodom u proporciji 1:1. Uzimajte 50 mililitara čaja uz med - četiri puta dnevno.

Peršun

Peršun poboljšava krvotok organa male karlice i stimuliše proizvodnju muškog hormona androgena. Osim toga, pomaže u lečenju prostatitisa.

Jednu supenu kašiku isitnjenog korena peršuna prelijte sa 100 mililitara ključale vode. Ostavite da odstoji deset sati. Uzimajte jednu supenu kašiku proceđenog napitka četiri puta dnevno pola sata pre obroka.

Timijan

Timijan se preporučuje kod slabe pokretljivosti spermatozoida. Ova biljka takođe se koristi u lečenju adenome prostate i upale mokraćne bešike.

Dve supene kašike isitnjenog timijana prelijte sa 200 mililitara maslinovog ulja i kuvajte na pari jedan minut. Sačekajte da se ohladi. Utrljajte melem u oblast međice. Ponavljajte proceduru tri puta nedeljno. Tretman traje mesec dana.

Ruski travar

Нема коментара

ranktrackr.net