Breaking News

Prolećni pupoljci izvor zdravlja


PUPOLjCI breze, topole i drugog drveća su oduvek bili cenjeni u narodnoj medicini zbog visokog sadržaja lekovitih supstanci. Iskoristite prolećno vreme da napravite čajeve i tinkture od pupoljaka po starim ruskim receptima.
BrezaPupoljci breze poseduju antiseptičko i diuretičko svojstvo, pojačavaju stvaranje i lučenje žuči, koriste se u borbi sa bolestima bubrega.
Prelijte 20 grana suvih mlevenih pupoljaka sa 100 mililitara votke. Ostavite da odstoji na tamnom mestu tri nedelje.
Razblažite 20-30 kapi tinkture sa jednom supenom kašikom vode i uzimajte tri puta dnevno 15 minita pre obroka.
Crna topola
Zahvaljujući svom baktericidnom dejstvu pupoljci crne topole štite organizam od stafilokoka i mnogih drugih opasnih bakterija. Odvar od pupoljaka smanjuje upale, pomaže u lečenju gripa, bronhitisa i tuberkuloze.
Prelijte tri supene kašike pupoljaka sa pola litra vode i kuvajte sedam minuta na slaboj vatri. Sačekajte da se ohladi, pa procedite. Konzumirajte 50 ml napitka na svakih osam sati. Tretman traje deset dana.
Jorgovan
Tinktura od pupoljaka jorgovana se preporučuje kod reume, artritisa i artroze. Ovo sredstvo se koristi samo za spoljnu upotrebu.
Prelijte pupoljke jorgovana votkom u proporciji 1:4. Sačekajte da odstoji nedelju dana na tamnom mestu. Utrljajte proceđenu tinkturu na bolno mesto. 

Jasika
Prirodni lekovi od pupoljaka jasike imaju antiparazitno, antiseptičko i protivupalno dejstvo. Oni se efikasno bore protiv gastritisa, cistitisa, prostatitisa i hemoroidalne bolesti.
Prelijte pupoljke jasike votkom u proporciji 1:2. Ostavite da odstoji dva dana. Uzimajte jednu čajnu kašičicu tinkture tri puta dnevno.
Bor
Pupoljci bora normaliziju pritisak, ubrzavaju metabolizam, sprečavaju aterosklerozu i minimiziraju posledice moždanog udara. Oni se takođe preporučuju za lečenje neuralgije, mučnog kašlja i bolesti želudačno-crevnog trakta .
Prelijte pupoljke bora votkom u proporciji 1:10. Sačekajte da odstoji dve nedelje (svakodnevno protresajte tinkturu). Uzimajte jednu čajnu kašičicu leka tri puta dnevno.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net