Breaking News

MISTEROZNA KUĆA U SENTI U KOJOJ SU PRONAĐENI SKELETI! 10 GODINA JE BILA PRAZNA, A ONDA JE PRODATA



Ferenc Jablonski (40) usred dvorišta iskopao raspadnute delove tela, veruje se da su se nalazili ispod zemlje više od 20 godina

Ferenc Jablonski (40) iz Sente pronašao je u dvorištu svoje kuće dva ljudska skeleta, a pretpostavlja se da su tu bila zakopana više od 20 godina! Skeleti su prebačeni na Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu, a slučaj je preuzelo tužilaštvo u Subotici.

Ferenc, koji je ovu kuću krajem februara kupio na licitaciji, kaže za Kurir da ni u najkošmarnijim snovima nije mogao da pretpostavi šta će pronaći u dvorištu.



Nepodnošljiv miris



- U delu dvorišta nalazila se jama puna smeća. Angažovao sam čoveka da je očisti. Međutim, u jednom trenutku nas je bukvalno zapljusnuo jak smrad. Bilo je to pola sata nakon početka čišćenja - kaže Ferenc i dodaje:



- Prvo smo pomislili da je to možda mrtav pas. Ispostavilo se da nije leš životinje. Šokirali smo se kada smo ugledali ljudske kosti. Videli smo komad garderobe, a potom deo kosti noge i malo kože. Pozvao sam policiju, koja je kasnije našla ljudsku lobanju i kosti ruke. Sve je bilo u potpuno raspadnutom stanju. Na kraju, ispostavilo se da nije reč o jednom, nego o dva ljudska skeleta - ispričao je Ferenc.



Nakon kupovine kuće koja je desetak godina bila prazna, Ferenc tokom marta ništa nije radio jer je bilo hladno. U međuvremenu je prikupio novac i počeo polako da je renovira.

 Pomagali su mi otac i šogor - objašnjava naš sagovornik.



Kako saznajemo, ta kuća je povremeno bila utočište beskućnicima, a sedam godina je u ovoj kući funkcionisao privatni starački dom. Da li se, možda, radi o nelegalnoj sahrani ili nečem drugom, zasad nije poznato. Dok je u kući funkcionisao privatni starački dom, ovu jamu koristili su kao trap i držali krompir i druge namirnice:

- Trap je u to vreme bio održavan, a krompir je stajao na paletama - kažu meštani Sente i ističu da je ova kuća dva puta menjala vlasnika. Jedan od njih se, navodno, bavio mutnim poslovima.



Čeka se obdukcija



Kako nezvanično saznajemo, pronađeni posmrtni ostaci pripadali su osobama koje su imale između 50 i 60 godina, a ovde su ležali najmanje 15-20 godina, možda i više. Sve će, međutim, biti jasnije kada budu gotovi pregledi i obdukcija pronađenih skeleta.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici nakon što se Opštinsko javno tužilaštvo u Senti oglasilo nenadležnim.



U Višem tužilaštvu navode da zasad nema sumnje da je izvršeno neko krivično delo, a trenutno se preduzimaju radnje u cilju utvrđivanja identiteta N. N. lica.



Kurir.rs / Saša Urošev/

Нема коментара

ranktrackr.net