Breaking News

NEMA VIŠE NADE, DOLAZI VELIKI RAT: NATO ratni brodovi približavaju se Siriji – očekuju se vazdušni napadi


NATO pojačava svoje pomorsko prisustvo u istočnom delu Sredozemnog mora, usred nagoveštaja da će SAD i njihovi saveznici iskoristiti izrežirani hemijski napad u sirijskoj severozapadnoj pokrajini Idlib u Siriji kako bi pokrenuli vazdušne napade na vladine snage.
Ruski mediji izveštavaju, citirajući zapadne internet stranice koje prate pomorske aktivnosti u regionu, da se vojni brodovi Stalne NATO pomorske grupe 2 (SNMG2) približavaju sirijskoj obali.
U izveštaju se dodaje da flotila nadomak sirijskih obala uključuju holandsku fregatu HNLMS De Ruyter, kanadsku fregatu Halifax klase HMCS Ville de Québec, kao i grčku fregatu Elli.

Informisani izvori, zahtevajući anonimnost, takođe su rekli da je podmornica Los Anđeles klase USS Newport News doplovila u Sredozemno more kako bi se pridružila američkoj pomorskoj vojnoj sili tamo.

Rečeno je da je podmornica naoružana subsoničnim Tomahavk krstarećim raketama dugog dometa.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je američke pretnje za korišćenje vojne sile protiv Sirije ocenio kao deo Vašingtonove politike ucenjivanja.


“Za razliku od SAD-a, Britanije i njihovih saveznika, Rusija svakodnevno pruža određene činjenice kroz svoje Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, kao i misije u Njujorku, Hagu i Ženevi. Posebno smo imenovali geografske tačke gde se su u toku pripreme za određene terorističke grupe koje imaju podršku SAD-a i njihovih saveznika za sprovođenje provokaicja,“ rekao je Rjabkov 11. septembra.

Vrhovni ruski zvaničnik je rekao: “Naša vojska svakodnevno ocenjuje vojnu situaciju, bez pauza. Konstantna razmena informacija se odvija sa našim kolegama u Turskoj i Damasku. Takođe smo uspostavili i sigurnosne kanale sa američkom vojskom kako bismo sprečili ponavljanje takvih incidenata. Ne možemo dozvoliti da Idlib ostane terorističko uporište.“
Libanske televizijska mreža vesti na arapskom jeziku “al-Mayadeen“ je 30. avgusta izvestila da su teroristi kidnapovali 20 dece u proteklih nekoliko nedelja u pokušaju da ih iskoriste u očekivanoj farsi hemijskog napada.

Izvori su istakli da će napad biti sproveden u Jisr al-Shughur, naglašavajući da su toksični materijali nedavno prebačeni na označenu lokaciju preko graničnog prelaza al-Hassaniyah, koji povezuje ovaj grad sa Turskom.

Prelaz je pod kontrolom Belih šlemova, grupe za pomoć koja je pod pokroviteljstvom Zapada, koja je više puta optužena za saradnju sa Takfiri teroristima i izvođenje gasnih napada pod lažnom zastavom.


SAD su upozorila da će na napad hemijskim oružjem od strane sirijskih vladinih snaga reagovati napadima odmazde, naglašavajući da će napadi biti jači od onih koje su američke, britanske i francuske snage sprovele u aprilu.

14.aprila su SAD, Britanija i Francuska sprovele niz vazdušnih napada na Siriju zbog sumnje da je došlo do napada hemijskim oružjem na grad Duma, koji se nalazi na oko 10 kilometara severoistočno od glavnog grada Damaska.

Vašington i njegovi saveznici su okrivili Damask za napad na Dumu, što je optužba koju je sirijska vlada odbacila.

Webtribune.rs

Нема коментара

ranktrackr.net