Breaking News

Otkrivena najveća tajna Rusije: Pronađena lokacija „prekidača smrti“ koji ispaljuje ruske nuklearke?! –



Više od 40 godina, negde iz unutrašnjosti Rusije emituju se radio talasi pod nazivom UVB-76, ali niko nikada nije objasnio zbog čega.
Među teoretičarima zavere popularna je teorija da ti talasi zapravo funkcionišu kao „prekidač smrti“ koji će automatski aktivirati nuklearno oružje, ukoliko neko pokuša da nanišani Rusiju. Neki od teoretičara čak navode da je u pitanju komunikacioni kanal za kontaktiranje s vanzemaljcima.



Navodno svako ko podesi svoj radio na frekvenciju 4625 kHz, može da se uključi u prenos.

Čudno zujanje, povremeno razbijeno ruskim rečima i brojevima, prvi put je snimljeno 1982. godine.

– Nema apsolutno nikakvih informacija u signalu – rekao je Dejvid Stapls, stručnjak za obaveštajne podatke sa Gradskog univerziteta u Londonu.

Mnogi ljudi veruju da su ovi radio talasi korišćeni za vreme Hladnog rata, koji su karakterisali radio-signal i kriptični kodovi, ali frekvencije prenosa su porasle nakon raspada Sovjetskog Saveza.

Dana 18. marta 2014. godine, manje od 24 sata nakon što je Krim glasao da se priključi Ruskoj Federaciji, glas je pročitao: „T-E-R-R-A-K-O-T-A. Mihail Dimitri Ženja Boris [MDŽB, pozivni znak stanice]. Mihail Dmitri Ženja Boris. 81 26 T-E-R-R-A-K-O-T-A“.

Internet detektivi bili su fascinirani kada se 12. februara 2014. začuo ženski glas. U onome za šta se verovalo da je bila greška, žena je izgovorila „Halo vulkan„.


Kremlj nikada nije govorio o ovom zujanju, ali civilni istražitelji tvrde da su pratili prenos na lokalitetu u blizini grada Povarovo, blizu Moskve.

Misterija se produbila kada se 2010. emitovanje zvuka navodno premestilo u Pskov, blizu granice sa Estonijom.

Gradski istraživači tvrdili su da su našli lokaciju u Pskovu. Govorili su o jezivoj napuštenoj vojnoj bazi koja je imala radio dnevnik koji je potvrdio rad predajnika na 4625 kHz.

Poslednjih godina, UVB-76 talasi emituju se sa dve potpuno različite lokacije.

Jedan se navodno nalazi u Lenjingradskoj oblasti, oko 48 kilometara udaljen od Sankt Peterburga, a druga lokacija za emitovanje je na Guglovim mapama identifikovana kao 69. komunikacioni centar u Naro Fominsku.

Zujanje i danas traje, iako su pre osam godina utihnuli u jednom trenutku.

– Kada je zujalica utihnula 1. septembra 2010. godine, mnogi teoretičari zavere pomislili su da je došao kraj sveta. Ali nijedan nuklearni napad nije usledio, niti su sleteli vanzemaljci – rekao je radio posmatrač Ari Boender iz Holandije.

(Telegraf.rs)

Нема коментара

ranktrackr.net