Breaking News

Protest trudnica kao odgovor na "borbu" vlade za natalitet!


Toliko nam dobro ide da babe ubijaju "nedužne" investitore, a trudnice i porodilje, kao jedina ugrožena vrsta u Srbiji, svoja prava u sred kampanje "za porast nataliteta" vode na ulici...

Prvi put da trudnice i porodilje protestvuju (bar koliko je meni poznato) i to u sred Vučićeve borbe za natalitet i jalove i tako pokvareno proračunate "pomoći" trudnicama, gde samo odjekuje "10 godina po 12 hiljada" i "10 godina" 18 hiljada".
Koliko žena se usudi da rodi to treće dete i da li je ovaj šljam iz vlade upoznat koliko je novca potrebno za to treće dete?
Prema njihovim proračunima, klasičnoj populističkoj politici "borbe" za natalitet i tobože brige za naš opstanak i davanjima za treće i četvrto dete, što nam ne daju oni, vlastodržci, već sami sebi iskamčimo, odmah su se ugradili i oteli daleko veći deo od našeg bolovanja.


A budući da daleko više majki rađa prvo i drugo dete, nego treće i četvrto, sami računajte koji je to procenat u pitanju i koliko su dobri po džepu ti "borci za natalitet".

Samo za pelene mesečno je potrebno najmanje 7000 - 8000 hiljada, i to one najmanje i pri tom i najjeftinije. Dakle, kako dete raste, više i treba. A gde je sve ostalo? Kremice, puderi, prihrana (za majke koje nemaju mleka, jer nekome eto jednostavno ne poteče mleko), gde je odelo, kašice? Gde je 200, 300, 400 evra da se plati doktor na porođaju? Gde je hrana za majku? Ili oni misle da se mleko stvara putem fotosinteze?


A GDE SU OSTALA DECA, ONO PRVO, DRUGO ILI TREĆE? Užina, knjige, znate one knjige za besplatno školovanje, domaće kojima nas snadbevaju uvoznici iz Nemačke, Velike Britanije i td. ? Pa obuća, odeća, vrtić, najzad i HRANA koja je sve skuplja, kao da je ne uvozimo iz Albanije i Kine, nego sa marsa.

A borite se za prava dece? Prava za seksualno opredeljenje, prava za seksualno obrazovanje, prava za zapadne standarde vaspitanja i obrazovanja. A gde je pravo na normalan život, na pelene, na hranu, na garderobu, grejanje, pravo na zadovoljenje osnovnih potreba života?

A hoćemo u Evropu? Prvi u EU imamo gej premijerku, imamo novca za nesmetanjo odvijanje gej parade, prvi u Evropi tretiramo izbeglice na nivou najdražih nam gostiju, prvi u Evropi donosimo krajnje bizarne zakone koje EU tek predlaže a naš precednik odmah skoči i kao da smo pokusni kuići odmah ih usvoji!

Pa zašto nešto evropsko ne primenite i kada su dojilje i trudnice u pitanju? Zašto mi nemamo evropska primanja, evropsko bolovanje, evropske donacije? Zašto smo od svih na udari baš mi? Imamo mi li mi kakva prava?

Pored onih silnih zaštitnika, boraca za ljudska prava, hoće li se naći neko da zaštiti nas, da se bori za nas kao što se bori za sve ostalo pristiglo iz europskog sveta?!

Možda ima još previše dece, pa nismo dovoljno ugrožene da bi se neko za nas založio, onako iskreno, predano, a ne zarad političkih poena...

A onih 12 000... eto baš toliko mi je manje bolovanje. :/
Verovali ili ne.

Pa hvala vam "borci za natalitet" na ničemu! Hvala Bogu pa se nisam ni uzdala u vas!


Vesna Veizović

Нема коментара

ranktrackr.net