Breaking News

SKANDAL KOJI MEDIJI KRIJU: Deci dali MMR vakcine- Umrli posle nekoliko minuta!


Влада државе Самоа повукла је све ММР вакцине (против великих богиња, сисара и рубеоле) из целе земље и покренула истрагу након смрти двоје беба прошлог петка.
Прва беба, једногодишња девојчица, умрла је за три минута након што је медицинска сестра дала вакцину у болници Сафота у Саваиију.

Два сата касније, друга породица довела је своју бебу, једногодишњак у болницу за вакцинацију. Према ТВ1 Самоа, када је породица чула за њену прву смрт, одбила је да дозволи њиховом сину да се вакцинише, али медицинска сестра је то учинила без сагласности родитеља.




Дечак је умро у року од једне минуте од примања вакцине.

Генерални директор Министарства здравља Др Таке Насери наредио да се одмах повуче све вакцине и испитати све болничко особље које се бави овом случају. Премијер Туилаепа Саилеле Малиелегаои послао саучешће породицама и рекао је позвао на пуну истрагу овог "ужасног инцидента":

"Они су покренути процес који ће одредити да ли је фактор занемаривања - и ако је тако, будите уверени, резултати ће бити одмах применити како би се осигурало да таква трагедија не понови, а одговорност ће бити адекватно кажњени", рекао је он.

Иако земље попут Аустралије и Новог Зеланда препоручују ММР вакцину, за коју тврде да имају чврст доказ о сигурности, ово је потпуно нетачна.




Obe vlade nisu obavestile roditelje o brojnim neželjenim reakcijama širom sveta, uključujući smrt usled primanja vakcine. Uprkos smrtnim slučajevima i povredama, nastavljaju da je predstavljaju kao 100% sigurnu.

ANR predlaže hitnu Kraljevsku komisiju o opasnim i štetnim vakcinama pre nego što se stopa smrtnosti i povreda nastavi. Ove smrti se mogu izbeći.

Roditelji treba da sprovedu sopstvena istraživanja pre nego što dozvole da im se dete vakciniše. U suštini, mnogi doktori progovaraju i upozoravaju roditelje da vakcine nisu uvek sigurne, korisne ili čak neophodne.

(Srbin.info)

Нема коментара

ranktrackr.net