Breaking News

U životu se ne biste setili, a toliko pomaže: Zašto svi u kupatilu treba da držimo buketić eukaliptusa!

pixabay.com

Tuširanje toplom vodom pomoći će vam da se rešite napetosti koja se skupila u telu nakon dugog, stresnog dana, ali taj doživljaj može da bude još bolji i lekovitiji ako tokom tuširanja udišete slatku aromu nalik menti koja se meša s vodenom parom - prepoznatljiv miris koji dolazi od biljke eukaliptusa!Možda zvuči kao nešto što možete da iskusite samo u spa centru, ali ovakvo mirisno iskustvo lako možete da stvorite i u svom kupatilu!Sve što treba da uradite jeste da buketić grančica eukaliptusa okačite na glavu tuša (ili negde u blizini) koji će, dok se vi tuširate, ispuštati prijatan, relaksirajući miris.Osim što će vam pomoći da se maksimalno opustite, miris eukaliptusa pomešan s vodenom parom ima još jedan važan efekat. Naime, eukaliptus će i olakšati disanje kod začepljenog nosa i prehlade. Upravo zbog toga eukaliptus je čest sastojak preparata koji se utrljavaju na grudi za lakše disanje i stavljaju u ovlaživače vazduha.

Kada ga držite u kupatilu dok se tuširate, vodena para će otpustiti esencijalna ulja eukaliptusa koja pomažu u pročišćavanju začepljenog nosa i upale povezane s infekcijom sinusa i bronhija.


Za maksimalan efekat, biće dovoljan i manji svežanj grančica eukaliptusa koji može da vam traje oko mesec dana. Vodite računa da eukaliptus ne bude pod direktnim mlazom vode.Napomena: Oprez je potreban ukoliko imate psa ili mačku u svom domu koji nikako ne smeju da dođu u dodir s eukaliptusom jer ako ga pojedu može da bude izrazito toksičan za njih.

Zadovoljna.hr

Нема коментара

ranktrackr.net