Breaking News

Strah od nove knjige o Vatikanu:LEGLO PEDOFILA, 80 odsto sveštenika su homoseksualci

Foto: gregorydean/depositphotos.com

Prema detaljima iz šokantne knjige koja će biti objavljena sljedeće sedmice, neki od najstarijih klerika u Rimokatoličkoj crkvi, koji su glasno napadali homoseksualnost, i sami su imali sklonost prema muškarcima.

Naime, 80 posto sveštenika koji deluju u Vatikanu imaju homoseksualne sklonosti. Međutim, to ne uključuje da su oni bili nužno seksualno aktivni, tvrdi se u knjizi originalnog naziva "In the Closet of the Vatican", koja tek treba da bude objavljena.

Knjiga od 570 stranica, koju je francuski novinar i pisac Frederik Martel pripremao četiri godine, je "zapanjujuća priča o korupciji i licemerju u srcu Vatikana", navodi se u opisu njenog izdavača.

Naime, sledeće srede knjiga se objavljuje na osam svetskih jezika u 20 zemalja, što se podudara s danom otvaranja velike konferencije u Vatikanu o seksualnom zlostavljanju, na koju su pozvani biskupi iz celog sveta.

Autor je otkrio da su neki homoseksualni sveštenici prihvatili svoju seksualnost i da su pojedini držali u tajnosti svoju seksualnu orijentaciju, dok su se drugi povremeno viđali izlažući se riziku. Međutim, neki su celog života poricali svoju seksualnost, navodi se u knjizi.

Iako knjiga ne povezuje homoseksualnost sa seksualnim zlostavljanjem dece, Martel u knjizi opisuje da su pojedini sveštenici učeni da ne osuđuju zlostavljanje i samim tim su pojedine žrtve seksualnih napada i po nekoliko decenija ćutale o torturama kroz koje su prolazile, prenosi Gardijan.

IZVOR: GARDIJAN, KLIX.BA

Нема коментара

ranktrackr.net