Breaking News

Ukus koji će vas očarati: Mini tulumbe sa grizom

Foto: Shutterstock

Ovaj starinski kolač se topi u ustima.

Sastojci:

360 g brašna, 140 g griza, 2 belanca, 1 vanilin šećer, 2 čaše čvrstog jogurta (360 g), ekstrakt vanile, 100 ml ulja, 1 prašak za pecivo

Za sirup: 800 g šećera, 500 ml vode, limun, 1 vanilin šećer,

70 ml ulja za prženja

Priprema:

Najbolje je da sirup pripremite dan ranije, ako ne stignete možete i taj dan. Prokuvajte vodu i šećer i nakon što provri dodajte limun i vanilin šećer pa kuvajte još 10 minuta.

U posudu stavite jogurt, belanca, ulje, vanilin šećer i ekstrakt vanile pa pomešajte.

Dodajte griz pa promešajte i zatim brašno i prašak za pecivo.

Stavite testo u špric pa ga stavljajte u vrelo ulje.

Pržite tulumbe dok ne dobiju boju uz preprestano mešanje kada isplivaju na površinu, pa ih vadite kašikom sa rupama i stavljajte u sirup.

Kada upiju izvadite ih u posudu i prelijte ostatkom sirupa ukoliko ga ima pa služite.

Izvor: Youtube / Kuhinja Sabi / Stil

2 коментара:

  1. "...Stavite testo u špric pa ga stavljajte u vrelo ulje..." ??? Znaci stavim testo u spric i sve to stavim u vrelo ulje? Koji dobar "recept"?

    ОдговориИзбриши
  2. Spremaju se isto kao i tradicionalne tulumbe,a ostalo su finese i ono sto imamo u kuci :)

    ОдговориИзбриши

ranktrackr.net