Breaking News

Božićna pšenica u neobičnim oblicima

Božićna pšenica je simbol novog života i plodnosti. Veruje se da od njenog rasta zavisi da li će nova godina biti plodnija u odnosu na staru. Ukrasite dom čovečuljcima i ježićima od božićne pšenice, evo kako!
Da bi vaš dom krasio kreativni mali jež od pšenice potrebno vam je:
  • piljevina
  • najlon čarapa (dokolenica ili iseći staru dugačku najlon čarapu)
  • dugmići za oči i njušku
  • pšenica
Postupak:
Najlon čarapu navucite preko veće šolje i napunite je piljevinom. Veličinu ježa odaberite sami. Pažljivo na jednu stranu, koja će predstavljati leđa od božićnog ježa, stavite pšenicu. Najlon čarapu zatim dobro zategnite i na dno podvežite čvorić, možete čak i nogice da oblikujete od piljevine.
Nogice se prave tako što uhvatite malo piljevine, formirate krug i podvežete ga kanapom. Bilo bi dobro da vam neko pomogne, jer pšenica ne bi trebalo da se prospe sa strane ili napred. Uključite mališane u ovaj kreativni rad! Kada sve ovo uspete, rukom napravite oblik njuške koja treba biti malo špicasta.
Nekoliko dana (2 do 3) je potrebno leđa ježa držati u vodi na toj strani gde se nalazi pšenica, da bi se piljevina dobro natopila i da bi pšenica proklijala. Pazite da ježu ne pokvasite ostale delove tela. Kada krene da klija, jednostavno samo održavajte vlažnost žita i pšenica će biti predivna! Na kraju, ježu dodajte oči i nos od dugmića ili polimerne gline ili čak od filca.
 
Za simpatičnog čovečuljka od pšenice vam je potrebno:
  • piljevina
  • najlon čarapa (dokolenica)
  • pšenica
  • ukrasi za glavu (malo vunice za brkove, žica za naočare, marker za nos i usta, dugmad ili plastične oči za oči...)
Postupak: 
I za čovečuljka je potrebno da staru dokolenicu staviti na šolju. Prvo stavite kašiku ili dve pšenice i zatim čarapu napunite piljevinom. Kada ste dobili željenu veličinu "glave" zavežite čarapu pri vrhu. Za nos i uši je potrebno malo uštinuti piljevinu, formirati krugove i podvezati koncem.
I ovde je potrebno da vrh glave, gde će božićnom čovečuljku narasti "kosa", bude 2 do 3 dana natopljen vodom. Jednostavno u tanjirić sipajte vodu i okrenite pšenicu da se namoči. Nakon toga je samo potrebno održavati vlažnost pšenice. Nakon tri nedelje ćete videti uspeh!

izvor:lisa

Нема коментара

ranktrackr.net