Breaking News

Belgijski vafl


Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Sastojci:
– paketić suvog kvasca
– 1/3 šolje toplog mleka
– 1 kašičica šećera
– prstohvat soli
– 2 šolje brašna
– 3 jaja
– po želji istopljena čokolada
– voće po izboru
– sladoled
Priprema: 
Umešati kvasac, kašičicu šećera i toplo mleko (nikako ključalo) i ostaviti 15 minuta, da naraste kvasac. Dodati brašno i so i polako sve mešati kutlačom. Dodati jaja, jedno po jedno, puter, ulje i vanilu i sve sjediniti. Ostaviti testo pokriveno na toploj sobnoj temperaturi, dok se ne udvostruči u veličini (oko 1 sat). Tek tada umesiti šećer. Kašikom odvajati testo za presu (veličina zavisi od veličine prese za vafle) i peći dok ne porumeni. Šećer će se karamelizovati i daće specijalni dodatni ukus. U zatvorenoj posudi mogu da stoje i po nedelju dana i odlični su kad se malo podgreju u rerni ili tosteru. Na kraju vafle prelijte istopljenom čokoladom, komadićima npr. šumskog voća i kuglom sladoleda.
Izvor:http://www.posaljirecept.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net