“Caprese” sendvič s avokadom
Sastojci:
4 integralne kifle (ili po želji)
2 čena belog luka
maslinovo ulje
1 avokado
250 g čeri paradajza
100 g bebi mocarele
1 šoljica svećeg bosiljka
šaka rukole
so, biber
4 integralne kifle (ili po želji)
2 čena belog luka
maslinovo ulje
1 avokado
250 g čeri paradajza
100 g bebi mocarele
1 šoljica svećeg bosiljka
šaka rukole
so, biber
Priprema:
1. Pleh obložiti pek-papirom, poslagati kifle presečene na pola i preliti maslinovim uljem.
2. Rernu ugrejati na 200°C pa peći dok ne porumene.
3. Zatim izvaditi iz rerne i natrljati belim lukom.
4. Posuti polovinom svežeg bosiljka, pa poređati avokado isečen na kriške.
5. Dodati isečen čeri paradajz i iscepkanu bebi mocarelu.
6. Posoliti i pobiberiti po ukusu te vratiti u rernu i peći 3-5 minuta, ili dok se sir ne otopi.
7. Nakon toga, poređati na tacnu, posuti preostalim svežim bosiljkom i rukolom.
8. Dovršiti prelivanjem glazure od balzamiko sirćeta.
1. Pleh obložiti pek-papirom, poslagati kifle presečene na pola i preliti maslinovim uljem.
2. Rernu ugrejati na 200°C pa peći dok ne porumene.
3. Zatim izvaditi iz rerne i natrljati belim lukom.
4. Posuti polovinom svežeg bosiljka, pa poređati avokado isečen na kriške.
5. Dodati isečen čeri paradajz i iscepkanu bebi mocarelu.
6. Posoliti i pobiberiti po ukusu te vratiti u rernu i peći 3-5 minuta, ili dok se sir ne otopi.
7. Nakon toga, poređati na tacnu, posuti preostalim svežim bosiljkom i rukolom.
8. Dovršiti prelivanjem glazure od balzamiko sirćeta.
Glazura od sirćeta
Sastojci:
240 ml balzamiko sirćeta
2 kašike žutog šećera
240 ml balzamiko sirćeta
2 kašike žutog šećera
Priprema:
1. Pomešati šećer i sirće pa kuvati na umerenoj temperaturi 4 minuta ili dok se šećer ne otopi. Neprestano mešati.
2. Ostaviti da proključa pa nakon toga smanjiti temperaturu i mešati 8 minuta ili dok se količina ne smanji za 1/3 i ne postane lepljiva.
1. Pomešati šećer i sirće pa kuvati na umerenoj temperaturi 4 minuta ili dok se šećer ne otopi. Neprestano mešati.
2. Ostaviti da proključa pa nakon toga smanjiti temperaturu i mešati 8 minuta ili dok se količina ne smanji za 1/3 i ne postane lepljiva.
Izvor:http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара