Princes krofne
Sastojci:
| Količina: |
---|---|
•voda | 1 casa |
•ulje | 1 casa |
•brasno | 1.5 casa |
•mleko | 1 litar |
•secer | 10 kasika |
•brasno | 7 kasika |
•vanil secer | 1 pak |
•jaja | 8 kom |
•slatka pavlaka mlecna 36% mm | 2 dcl. |
•prasak za pecivo | 1 pak |
Uputstvo za pripremu:
- Kud sve princes krofne, tu i ove moje.
- Posto su mere za testo date u casama, koristite casu od 2 dcl, najbolje onu od jogurta.
- Staviti da provri 1 casa vode sa 1 casom ulja. Kada pocne lagano da vri, dodati 1.5 casu brasna pomesanog sa jednim pakovanjem praska za pecivo, uz stalno mesanje kako se ne bi stvorile grudvice. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
- Hladno testo prebaciti u posudu za mucenje. Na mikser staviti spiralne metlice i uz stalno mucenje dodati 4 cela jajeta, jedno po jedno (dodati jedno jaje, mutiti dok se testo ne ujednaci pa dodati sledece). Gotovo testo mozete sipati u poslasticarski spric i istiskati zvezdice ili jednostavno kolace vaditi pomocu male kasicice. Treba da budu velicine veceg oraha. Kolace redjati u pleh oblozen pek papirom. Voditi racuna da izmedju kolaca ostane dovoljno mesta posto ce da narastu prilikom pecenja.
- Rernu zagrejati na 220C, pa tek tada staviti kolace da se peku. Peku se 20 minuta bez (BEZ!) otvaranja rerne. Treba da budu podjednako rumeni sa svih strana.
- U medjuvremenu pripremiti fil: U posudu za kuvanje na pari staviti da provri 8 dcl mleka. Posebno umutiti 4 zumanceta sa 10 kasika secera, jednim vanil secerom, 7 kasika brasna i preostala 2 dcl mleka. Kad mleko pocne lagano da vri, polako, uz stalo mesanje, dodati smesu od zumanaca. Kuvati na laganoj vatri dok ne dobijete fin fil (kada promesate varjacom na dnu suda treba da ostane jasan trag). Gotov fil skloniti sa vatre, prekriti lepljivom folijom i ostaviti da se ohladi.
- Umutiti 2 dcl slatke pavlake i sastaviti sa hladnim filom.
- Svaki kolac preseci na pola i filovati. Odozgo posuti sa malo prah secera.
- http://zena.blic.rs/
Нема коментара