Supa Minestrone
Sastojci:
- 40g rendanog parmezana
- 2 korena celera srednje veličine
- 2 tikvice srednje veličine
- peršuna
- 1 manji praziluk
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 čen belog luka
- 150ml suvog belog vina
- 400g seckanog paradajz-pelata
- 425g belog pasulja iz konzerve
- 1 lovorov list
- 25g kratke testenine
- 1 limun
- 115g kelja ili drugog zelenog lisnatog povrća
- so i biber
Način pripreme:
Očistite, prepolovite i tanko iseckajte praziluk, dobro ga operite i ocedite. Zagrejte ulje u velikom loncu i pržite praziluk 1 minut. Oljuštite beli luk i presom ga usitnite direktno u lonac. Operite i sitno iseckajte celer i umešajte ga u praziluk. Operite i očistite tikvice. Prepolovite ih po dužini, a zatim isecite na komade oblika polumeseca. Dodajte i njih u lonac i kuvajte još 3 minuta. Isperite pasulj, pa njega, seckani peršun, pelat, lovor, belo vino, testeninu i 425 ml ključale vode dodajte u lonac sa prazilukom i tikvicama. Dobro operite limun, pa mu koru tanko oljuštite i dodajte je u čorbu. Kada čorba proključa, smanjite vatru i lagano kuvajte oko 7 minuta ili dok testenina ne omekša. U međuvremenu, dodajte pola količine parmezana i tanko seckanog kelja u čorbu. Začinite po ukusu i kuvajte još 5 minuta. Odstranite lovorov list, rasporedite minestrone u činijice i svaku porciju pospite preostalim parmezanom.
izvor:.hranazadusu.com
Нема коментара