Breaking News

Supa Minestrone

Sastojci:
  • 40g rendanog parmezana
  • 2 korena celera srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • peršuna
  • 1 manji praziluk
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • 150ml suvog belog vina
  • 400g seckanog paradajz-pelata
  • 425g belog pasulja iz konzerve
  • 1 lovorov list
  • 25g kratke testenine
  • 1 limun
  • 115g kelja ili drugog zelenog lisnatog povrća
  • so i biber
Način pripreme:

Očistite, prepolovite i tanko iseckajte praziluk, dobro ga operite i ocedite. Zagrejte ulje u velikom loncu i pržite praziluk 1 minut. Oljuštite beli luk i presom ga usitnite direktno u lonac. Operite i sitno iseckajte celer i umešajte ga u praziluk. Operite i očistite tikvice. Prepolovite ih po dužini, a zatim isecite na komade oblika polumeseca. Dodajte i njih u lonac i kuvajte još 3 minuta. Isperite pasulj, pa njega, seckani peršun, pelat, lovor, belo vino, testeninu i 425 ml ključale vode dodajte u lonac sa prazilukom i tikvicama. Dobro operite limun, pa mu koru tanko oljuštite i dodajte je u čorbu. Kada čorba proključa, smanjite vatru i lagano kuvajte oko 7 minuta ili dok testenina ne omekša. U međuvremenu, dodajte pola količine parmezana i tanko seckanog kelja u čorbu. Začinite po ukusu i kuvajte još 5 minuta. Odstranite lovorov list, rasporedite minestrone u činijice i svaku porciju pospite preostalim parmezanom.

izvor:.hranazadusu.com

Нема коментара

ranktrackr.net