Breaking News

Ukusna kombinacija piškota i voćnog fila: Ananas torta


Foto: Bakina kujna
Foto: Bakina kujna

Sastojci:
300 g piškota
1 manja konzerva ananasa
6 dl mleka
150 g šećera
2 vanil-šećera
2 pudinga od vanile
100 g bele čokoade
125 g putera
4 dl slatke pavlake
Priprema:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i vanil-šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko s pudingom od vanile, pa sipati u ključalo mleko i nastaviti kuvanje neprekidno mešajući dok se puding ne zgunse.
3. U topao puding dodati kockice bele čokolade i mešati dok se ne rastope. Ostaviti da se ohladi.
4. Puter penasto umutiti, dodati u ohlađeni puding i izmiksati.
5. Dno i stranice okruglog kalupa za torte prečnika 22 cm obložiti piškotama prethodno natopljenim u sok od ananasa.
6. Preko piškota naneti 1/2 fila od vanile, premazati ga s 1/2 šlaga od slatke pavlake i posuti s 1/2 oceđenog i iseckanog ananasa. Postupak filovanja ponoviti još jednom. Tortu ostaviti na hladnom da se stegne i na kraju dekorisati po želji.
Bakina kujna

Нема коментара

ranktrackr.net