•vanil šećeraUputstvo za pripremu:
- Rastopiti margarin i ostaviti ga da se prohladi. Dodati mleveni keks i umešati dok se ne dobije kompaktna masa. Ukoliko je masa suviše tvrda dodati sok od limuna. Masu staviti na dno kalupa koji se otvara sa strane i ostaviti na hladnom.
- Za fil umutiti sir sa šećerom i vanil šećerom, pa dodati rendanu koricu i sok od jednog limuna. Čvrsto umutiti slatku pavlaku. Ostaviti par kašika za ukrašavanje, a ostalo pomešati sa sirom. Nastaviti sa mešanjem dok se masa ne sjedini. Sipati krem preko kore i ostaviti na hladnom.
- Ostaviti par jagoda sa strane za dekoraciju, a ostatak izgnječiti ili izmiksati u blenderu da se dobije pire.
- Za preliv, rastopiti želatin prema uputstvu na pakovanju (oko 10min u hladnoj vodi). Zatim ga rastopiti (ali paziti da ne počne da kuva) i uz mešanje polako mu dodati pire od jagoda. Smesu pažljivo preliti po površini torte. Tortu ostaviti oko dva sata na hladnom.
- Tortu izvaditi iz kalupa i ukrasiti je slatkom pavlakom i jagodama. Prijatno!
- ( http://zena.blic.rs/)
| 1 kesica
|
Нема коментара