Breaking News

Domaća jetrena pašteta


Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
250 g pilećih jetrica
1 l pilećeg bujona
30 g putera
1 manja glavica crnog luka
1-2 kašike vinjaka
2 tvrdo kuvana jajeta
so, biber
Priprema:
1. U lonac stavite jetrice i pileći bujon te kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri. Potom vatru smanjite i kuvajte još 8 minuta tako da su jetrice kuvane, ali ne pretvrde.
2. Za to vreme na puteru 4-5 minuta, ispržite sitno iseckan crni luk.
3. Kuvane jetrice ocedite i stavite u električnu seckalicu ili blender sa 60 ml bujona, prženim lukom, vinjakom i naseckanim kuvanim jajima.
4. Posolite i pobiberite po ukusu. Izmiksajte tako da dobijete penasti krem.
5. Poslužite s hrskavim hlebom.
Izvor: http://www.posaljirecept.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net