Breaking News

Iskoristite boju vaših namirnica na pravi način i drastično pobošajte svoje zdravlje

Neke namirnice ne samo što su lepe na prvi pogled zbog svoje boje, već je ta boja odlučujuća kad se radi o upotrebljivosti i ulozi namirnica u našim životima. Svaka od njih ima posebnu namenu i ako je upotrebimo na pravi način možemo dobiti najbolje rezultate konzumirajući je.
Boja i hrana

Od boje hrane umnogome zavisi koliko će nam na prvi pogled biti privlačnai, ali ono što je najbitnije je to da svaka namirnica koji ima određenu boju, takođe ima i određene beneficije za naš organizam.

Kako hrana može uticati na vaše telo

Svaka namirnica ima dve energije – jednu koja zavisi od boje i drugu koja je određena kvalitetom. Na primer, pomorandža ima odlične sposobnosti detoksifikacije i spada u narandžćasto voće, braon pirinač takođe ima odlicne kvalitete detoksifikacije, pa samim tim i on spada u istu grupu iako nije narandžaste boje.

"Duga" na tanjiru

Normalno je da prvo jedemo ono što nam se svidi na oko, pa zato i ne čudi kada pogledamo u tanjir i vidimo ’’dugu’’ na tanjiru. Upotreba različitih namirnica na tanjiru ne samo što lepo izgleda, već ima i razne beneficije, zbog raznolikosti vitamina i hranljivih namirnica
Bela boja je puna snage
Hrana bele boje je odlična za suzbijanje prehlada, kijavica ili slabog imuniteta. Beli luk, pasulj i šampinjoni, svi su dobri u borbi protiv ovih bolesti. Takođe su dobri u borbi protiv dijabetesa i raka.
Zeleno za mladost

Zeleno je dobro za detoksikaciju i za smirivanje organizma od upala i infekcija. Takođe, zelene namirnice podmlađuju i dobre su za bubrege zbog hlorofila koji sadrže. Brokoli, zelena salata, spanać, kupus, sve je ovo odlično u borbi protiv starenja.

Prednosti vitamina K, koji se nalazi u zelenišu

Ovo je odličan vitamin za jačanje kostiju i nervnog sistema, kao i za smanjenje krvnog pritiska.

Lečenje zelenišem

Zelene namirnice su pune antioksidanata i samim tim odlične za razne kardiovaskularne bolesti. One nam daju dovoljnu količinu energije, i samim tim su odlične za obnavljanje energije koje telo gubi
Žuto kao sunce
Ananas, limun, grejpfrut, prepuni su vitamina C, što je jedan od glavnih boraca protiv prehlade i gripa.

Snaga žutog

Deficit žute energije dovodi do nervoze i stresa, zato je konzumiranje namirnica koje imaju žutu boju dobro da izbalansirate nivoe energije koji dovode do pojave depresije i anksioznosti.

Zašto žute namirnice treba da budu u vašoj ishrani?

Smanjenje žutih namirnica kod dece dovodi do opadanja koncentracije i slabijih kognitivnih sposobnosti. Uvrstite u jelovnik dunje, tikve i banane da bi savladali ove prepreke.
Crvena energija
Cvekle, paradajz, crvene paprike, sve je ovo deo crvene energije i ljudi koji uključuju ove namirnice u svoju ishranu ostaju aktivni i energični tokom dana. Ove namirnice takođe pomažu kod bolesti srca, jer deluju blagotvorno na srčane probleme.

Crvena vatra

Ove namirnice su odlične posle dugih bolesti, kad vam je potrebno da povratite energiju ili ako vam pande nivo koncentracije u toku dana.

Važnost crvenog u ishrani

Riba i čokolada imaju svojstva crvenog jer momentalno podižu nivo energije, iako ne spadaju u ovu grupu namirnica.

Narandžasta – fabrika svega dobrog!

Biranje narandžastih namirnica vam pomaže da ostanete veseli i pozitivni. Takođe su te namirnice bogat izvor vitamina A, što je dobro za vašu kožu
Ako je vaše telo umorno, to je verovatno zbog viška toksina u telu i jedenje narandžastih namirnica dovodi do otpuštanja otrova. Ovo vas oslobađa stresa i pomaže da pregurate ceo dan bez mnogo muke.

Narandžasta hrana = vitamin A

Detoksikacija narandžastim

Za zdrave oči, kožu i stabilan nivo energije. Takođe, ako osećate ukočenost u mišićima i zglobovima , to je posledica opadanje energije usled nedostatka narandžastih namirnica.

Plava čuda

Nesanica i nervoza su dva najveca neprijatelja koja su zauzela mesto u modernom životu. Plava boja ima moć da se bori protiv ovoga i pomaže da se odagnaju negativne misli i nervoza.
Plava boja može pomoći u borbi sa debelim crevom i rakom dojke
Antocijalin je veoma dobar kao antioksidans i u borbi protiv opakih bolesti. Nalazi se u borovnicama i grožđu. Takođe su odlični u borbi protiv raka.

Ljubičasta – super hrana

Ako biste želeli da povećate kreativnost i intuiciju, uvrstite ljubičaste namirnice u ishranu. Imaju mnogo pozitivnih efekata na mozak i njegovo funkcionisanje

Po jedna ljubičasta voćka dnevno i ne treba vam doktor!

Potrebno je da unosite namirnice različitih boja, svakoga dana, da bi imali pozitivan uticaj na vaše telo, ne samo one ljubičaste boje. Ovo je takođe dobro u sprečavanju raznih bolesti koje vas mogu zadesiti.

Plavo-ljubičasta magija

Vitamin E koji se nalazi u plavim i ljubičastim namirnicama stabilizuje nivo kiseonika u telu, a kalijum, koji je deo ovih namirnica je nezamenjiv kada se radi o borbi protiv različitih bolesti.
www.fokuzz.com 


Нема коментара

ranktrackr.net