Breaking News

Iskoristite jabukovo sirće na više načina


Jabukovo sirće se odavnina koristi i kao hrana i kao lek, nijedna salata ne može da prođe bez njega, a poznato je i to da je dobar za vitku liniju i lečenje mnogih bolesti. Ovi su neki od poznatih i manje poznatih načina na koje možete iskoristiti njegov pun potencijal.
Pre svega, jabukovo sirće je dobro za varenje, pa tako pre svakog obroka popijte kašičicu jabukovog sirćeta pomešanu sa vodom, i gorak ukus ovog napitka će pokrenuti pljuvačku u ustima, pomoću koje će se hrana mnogo brže svariti. Takođe, redovna konzumacija ovog sirćeta pokreće metabolizam, pa ako želite da smršate, umesto jedne kašičice, popijte dve-tri kašičice ovog sirćeta pomešanog sa vodom, rezultate ćete ubrzo videti.
Jabukovo sirće je i odlično sredstvo za čišćenje doma jer sadrži sirćetnu kiselinu koja odlično čisti manje naslage masti i drugih mrlja. Ovo sirće je dobro i za dijabetičare. Po nekim studijama, ispitanici koji su pre spavanja popili kašiku jabukovog sirćeta, ujutro su imali znatno niži nivo šećera u krvi. Ono takođe pomaže kod bolnog grla, gorušice, štiti srce, i upravo zbog sirćetne kiselina štiti od karijesa i održava zube biserno belim.
Ako imate problema sa gljivicama na stopalu, i tu vam jabukovo sirće može pomoći. Napravite kupku za noge koja će uništiti gljivice tako što ćete u lavor vruće vode sipati šolju jabukovog sirćeta umočiti noge na 10-15 minuta. Mnogi ne znaju da su hemikalije u dezodoransu itekako toksične, pa ispod pazuha naprskajte par kapi ovog sirćeta i imate ekološki zdraviju alternativu za dezondorans.
Ako redovno čistite svoje lice a želite da izbegnete skupe losione i gelove, jabukovo sirće je prirodno sredstvo sa kojim možete odstraniti prljavštinu sa lica. Samo izmešajte malo ovog sirćeta sa mlakom vodom i sa time se umivajte svako jutro. Što se tiče lepote, jabukovim sirćem možete i ukrotiti neposlušne kovrdže, samo naprskajte malo na kosu nakon šamponiranja i prirodno je osušite. Za kraj, jabukovo sirće nije dolično samo za vašu kosu, već i za dlaku vašeg kućnog ljubimca, pa slobodno možete i njemu napraviti malu kupku od jabukovog sirća i vode - vaš ljubimac će vam sigurno biti zahvalan zbog čiste i sjajne dlake.
(http://www.oklagija.rs/)

Нема коментара

ranktrackr.net