Krem čorba od tikvica
Sastojci
Za čorbu:
1 srednja tikvica
1 manja glavica crnog luka
1 veća šargarepa
malo zeleni
2 kašike brašna
1 kašika pavlake
malo limunovog soka
svež peršunov list
začini po ukusu
Priprema
Sitno iseckati luk, šargarepu i zelen, malo posoliti pa dinstati sa malo vode (oko pola sata).
Zatim dodati tikvicu isečenu na kockice i sve zajedno dinstati još malo (dok tikvice omekšaju). Kad je povrće kuvano (a voda ukuvala) dodati brašno i promešati. Naliti malo vode i začiniti po ukusu suvim biljnim začinom. Ubaciti i svež peršunov list. Nako toga naliti i ostatak vode (oko 1 - 1,5 l) i kuvati.
Kad je čorba gotova skloniti je sa ringle pa u nju umešati prethodno umućenu pavlaku sa limunovim sokom u koje smo dodali i malo gotove čorbe. Promešati i služiti.
Нема коментара