Breaking News

Nega kože voćem


Copyright: blog.febico.com

Sigurno ste bili u potrazi makar za odgovarajućom kremom za vaš tip kože. Možda ste čak posezali za određenim vitaminima ili ste brojnu hranu izbacili iz vaše redovne ishrane. Da li ste razmišljali o redovnoj konzumaciji određenog voća kako bi hidrirali i pružili svu neophodnu negu vašoj koži?
Citrusi
Citrusi sadrže visok nivo vitamina C koji je odgovoran za formiranje kolagena. Kolagen, ukoliko je koža negovana, čini da vaše lice bude meko, nežno i bez bora. Da biste dodali više vitamina C u svoju ishranu, preporučuje se da pre doručka popijete čašu vode u koju prethodno dodate limete ili limuna i tako započnete svoj dan.
Plod prepun vitamina, antioksidanata i zdravih masti. Pola šolje na kockice iseckanog avokada, sadrži nezasićene masti, vitamin C, E i B, kao i više kalijuma u odnosu na banane. Dodajte avokado u malim količinama makar u svoju omiljenu salatu jer sadrži skup svih hranljivih sastojaka važnih za negu kože lica.
Bobičasto voće
Bobičasto voće uglavnom sadrži najviše vitamina C i A koji deluju kao antioksidansi - štite ćelije od oštećenja slobodnih radikala koji doprinose starenju kože. Za zdrav doručak - činija ovsenih pahiljica, jogurt i bobičasto voće po izboru.
(Đezmenka)

Нема коментара

ranktrackr.net