POSNA ČORBA OD LISIČARKI
POTREBNO JE:
- 400 g lisičarki,
- glavica crnog luka,
- 50 g margarina,
- 3 čena belog luka,
- jedna šargarepa,
- kašika seckanog svežeg peršuna,
- beli biber,
- so po ukusu.
PRIPREMA:
- Na zagrejanom margarinu u dubokoj šerpi propržite sitno iseckan beli i crni luk.
- Kad omekša dodajte kolutove šargarepe koju ste prethodno očistili.
- Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte oprane, očišćene i iseckane lisičarke.
- Kratko propržite, nalijte 1,5 l vode, poklopite i kuvajte 15-20 minuta na umerenoj temperaturi.
- Posolite i pobiberite po ukusu, ukoliko želite da čorba bude gušća dodajte brašno.
- Na kraju začinite peršunom i servirajte odmah.
(http://www.posnajela.rs/)
Нема коментара