Rolat od piletine s brokolijem i sirom
Sastojci:
4 pileća fileta
200 g kuvanog brokolija
150 g domaćeg krem sira
so, biber u zrnu
list lovora
maslinovo ulje
50 ml belog vina
4 pileća fileta
200 g kuvanog brokolija
150 g domaćeg krem sira
so, biber u zrnu
list lovora
maslinovo ulje
50 ml belog vina
Priprema:
1. Pileći file preseći napola pa pažljivo horizontalno iseći, ali ne sasvim do kraja, već otvoriti kao knjigu da bi se dobila što veća površina. Posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa premazati domaćim krem sirom u tankom sloju.
2. Cvetiće brokolija kratko kuvati, ocediti i rasporediti preko sira. Sve zamotati u rolnicu i, po potrebi, pričvrstiti čačkalicom da se ne otvori prilikom pečenja.
3. Zagrejati ulje pa dodati nekoliko zrna bibera i listić lovora. Spustiti pileće rolnice i pržiti ih da porumene sa svih strana.
4. Pri kraju kuvanja, sipati malo belog vina i dinstati još par minuta da vino ispari. Poslužiti toplo, a pre serviranja preliti umakom u kome su se rolnice pripremale.
1. Pileći file preseći napola pa pažljivo horizontalno iseći, ali ne sasvim do kraja, već otvoriti kao knjigu da bi se dobila što veća površina. Posoliti i pobiberiti sa obe strane, pa premazati domaćim krem sirom u tankom sloju.
2. Cvetiće brokolija kratko kuvati, ocediti i rasporediti preko sira. Sve zamotati u rolnicu i, po potrebi, pričvrstiti čačkalicom da se ne otvori prilikom pečenja.
3. Zagrejati ulje pa dodati nekoliko zrna bibera i listić lovora. Spustiti pileće rolnice i pržiti ih da porumene sa svih strana.
4. Pri kraju kuvanja, sipati malo belog vina i dinstati još par minuta da vino ispari. Poslužiti toplo, a pre serviranja preliti umakom u kome su se rolnice pripremale.
Savet: Belo vino nije preporučljivo zbog svoje kiselosti i sadržaja šećera. Ako ste u periodu restrikcije, izostavite vino.
(http://www.posaljirecept.rs/)
Нема коментара