Vrhunska kombinacija: Čiz kejk sa jagodama
Sastojci
- 500g jagoda
- 220g čokoladnog kornfleksa
- 150g soka od jabuke
- 200g čokolade
- 500g sitnog Sira
- 250g jogurta
- 3 kesice želatina
- 125g šećera
Thinkstock |
Priprema:
U činiji natopiti kornifleks sa sokom od jabuke, ostaviti da upije tečnost, a potom ga rasporediti po kalupu. Želatin rastopiti sa malo vode, sipati u šerpicu, zagrejati ga 2-3 minuta i ostaviti da odstoji. Sjediniti sitan sir , šećer i jogurt, a zatim dodati pripremljeni želatin, promešati i rasporediti preko kore od kornifleksa. Čokoladu rastopiti, prohladiti i preliti Čizkejk. Ukrasiti celim jagodama i držati u frižideru do služenja. Može se korisiti i drugo sezonsko voće.
Izvor: Stvarukusa
Нема коментара