Breaking News

NAUČNICI ŠOKIRANI: Nepoznata civilizacija grupisala crne rupe i crpi energiju iz njih

Naučnici su uočili grupu od 64 supermasivne crne rupe koje se nalaze blizu jedne drugih u dalekom univerzumu i koje su sve okrenute u istom pravcu, zbog čega veruju da su vanzemaljci umešali svoje prste.

Veliki broj crnih rupa je skoncentrisan u istom regionu univerzuma, a naučnici su naveli da su šanse da se tako nešto samo od sebe dogodi manje od 0,1%.
Teoretičari zavera veruju da neka napredna civilizacija crpi energiju iz crnih rupa ili ih koristi za nešto drugo.

Neki od njih ukazuju na to da postoji inteligentan vanzemaljski život koji može da manipuliše objektima u svemiru ili čak formira crne rupe.
Takav inteligentan život bi mogao da iskoristi crne rupe kao „markere“ koji mogu uputiti posmatrača u određenom smeru poput znakova na putu.
Drugi pak veruju da je u pitanju neko superiorno vanzemaljsko oružje.
Iako naučnici još uvek nemaju naučno objašnjenje, oni veruju da postoji racionalno objašnjenje iza ovog fenomena.
Oni su naveli da postoji nekoliko opcija, među kojima su kosmička magnetna polja, polja povezana sa egzotičnim česticama (aksionima), kosmičke strune i još mnoge druge teorije o tome kako su crne rupe formirale klaster.
Takođe se smatra da ove misteriozne rupe kriju tragove o tome kako je nastao univerzum.
Profesor Endrju Ras Tejlor je rekao da crne rupe ne znaju jedne za drugu i da ne mogu da razmenjuju informacije, te da je do ovog raspoređivanja moralo doći tokom formiranja univerzuma.
Webtribune.rs

Нема коментара

ranktrackr.net