Orada u kukuruznom sosu - MRSNO
Za 4 osobe potrebno je: 4 fileta orade bez kožice, 1 glavica crnog luka, 250 g smrznutog kukuruza, 250 ml krem pavlake za kuvanje, 1 kašičica kurkume, 40 g putera, pola kašike brašna, 1 kašičica seckanog belog luka, so i biber.
U šerpi rastopite 20 g putera na srednjoj temperaturi i izdinstajte sitno seckani crni i beli luk 1-2 minuta. Pospite kurkumom i brašnom, promešajte, pržite 1 minuta, pa dodajte kukuruz i krem pavlaku. Posolite i pobiberite i ostavite da se krčka 7-10 minuta na umerenoj temperaturi. U tiganju rastopite preostali puter na srednjoj temperaturi i ispržite filete orade po 2-3 minuta sa svak estrane. Posolite i pobiberite. Izmiksirajte krem sos sa kukuruzom. Pržene filete ribe stavite u tanjir, prelijte sosom i poslužite uz svežu salatu od povrća.
Новости
Нема коментара