Riblji ražnjići
Mirisni, aromatični ražnjići od dve vrste ribe, za dane posta
Riblji ražnjići , Foto: shutterstock
POTREBNO JE: 1 limun, 1 kašičica brusnica, 5 kašika maslinovog ulja, 6 šampinjona, 1 crvena ljuta papričica, koren komorača, 2 grančice mirođije, biber, 1 manji crveni luk, 450 g fileta lososa, 450 g fileta škarpine
PRIPREMA: Prepolovite limun, pa jednu polovinu iscedite, a drugu isecite na kriške koje ćete potom prepoloviti. Pomešajte dve kašike limunovog soka, brusnice i dve kašike maslinovog ulja. Očistite pečurke, a papriku isecite na komadiće. Komorač isecite na komadiće, a mirođiju iseckajte malo krupnije. Pomešajte tri kašike maslinovog ulja i mirođiju i pobiberite. Luk isecite na rebarca, a ribu na kockice. Škarpinu, pečurke, limun i luk nabodite na 6 žica i ostavite da odstoji u marinadi sa limunom oko jedan sat (povremeno okrećite). Kockice lososa, paprike i komadiće komorača nabodite na preostalih 6 žica i ostavite da odstoji u marinadi sa mirođijom oko sat vremena. Izvadite ražnjiće iz marinade i pecite na roštilju uz okretanje 4-5 minuta. Posolite i pre nego što servirate još jednom premažite marinadom.
Нема коментара