Breaking News

Samo za iskrene sladokusce: Šarlota sa jagodama

Thinkstock

Sastojci:
  • kesica belog želatina u prahu
  • 100 ml mleka
  • srž vanile
  • 5 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 300 ml pavlake
  • 300 g smrznute mešavine voća
  • piškote 400 g
  • po 100 g jagoda i malina
  • kašika šećera u prahu
  • kriške pomorandže


Priprema: 

1. Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Skuvati mleko sa sredinom vanile. Penasto umutiti žumanca sa šećerom. Naliti mleko i neprestano mešajući kuvati na umerenoj temperaturi, dok krem ne počne da se zgušnjava. 

2. Skinuti krem sa vatre, pa u njega pažljivo umešati želatin. Ostaviti da se krem ohladi. Čvrsto ulupati slatku pavlaku. Kremu dodati jagode i maline, a zatim i pavlaku. 

3. Usuti sloj krema u kalup za tortu (prečnika 20 cm). Piškote stavljati uspravno uz zid kalupa. Zatim usuti i ostatak krema. Tortu hladiti najmanje 4 sata. 

4. Polovinu jagoda i malina propasirati i dodati šećer u prahu. Lepše jagode i maline prepoloviti, pa njima garnirati tortu. Odozgo preliti ispasiranim voćem. Po želji, tortu mestimično ukrasiti krupno izrendanom korom pomorandže.

Нема коментара

ranktrackr.net