Aromatičan keks
Za 20 keksa potrebno je: 500 ml (2 šolje) brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 130 ml (1/2 šolje) mlevenih badema, 2 kašike rendane korice zelenog limuna, 2 kašike rendane limunove kore, 250 ml (1 šolja) omekšalog putera, 130 ml (1/2 šolje) šećera, 2 do 3 kapi ekstrakta vanile, 2 jajeta. Za glazuru: 250 ml (1 šolja) šećera u prahu, 2 kašičice rendane korice zelenog limuna, 2 kašičice limunove korice, 2 kašike soka zelenog limuna.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, mlevenim bademima i rendanom korom zelenog i običnog limuna. U drugoj posudi kremasto umutite puter, šećer i vanilu, pa umešajte jaja ne prekidajući mućenje. Postepeno dodajte mešavinu brašna, badema i rendanih korica i umesite. Oblikujte testo, uvijte folijom i ostavite u frižideru 60-90 minuta. Potom razvijte testo do debljine 1 cm i čašom prečnika 6 cm isecite 20 kolutića. Poređajte ih u pleh obložen masnim papirom i pecite 12-15 minuta, dok ne porumene. U manjoj činiji pomešajte šećer u prahu i korice za glazuru. Dodajte sok zelenog limuna, umutite i prelijte preko ohlađenih kolačića.
Novosti
Нема коментара