Breaking News

Ruske službe su upozorile šta će se desiti: Egipatski avion je oborio meteor



Prema izveštaju ruskog ministarstva odbrane, egipatski avion leta 804 je pao u Sredozemno more nakon što ga je pogodio deo velikog meteora.

Iz Kremlja kažu da je meteor od 10.000 tona ušao u atmosferu Zemlje 17. maja i da je Rusija prva upozorila na potencijalnu opasnost po avione.
Prema ovom izveštaju, optoelektronski svemirski istraživački kompleks u Tadžikistanu je 17. maja upozorio da je detektovan asteroid blizu Zemlje koji se približava brzinom od oko 67.000 km/h i koji je težak oko 8.000-10.000 tona.
Nakon tog upozorenja, svemirski objekat je praćen preko satelita, a utvrđeno je da je ušao u atmosferu negde na severoistoku SAD, što potvrđuje priču da je iz Njujorka uočena veličanstvena vatrena lopta, koja je i snimljena.
Nakon što je ušao u atmosferu negde iznad Severne Amerike, objekat se raspao na brojne deliće od kojih su neki bačeni u višu orbitalnu „ravan“, pri čemu su veći pali na Zemlju za manje od 24 sata, uzrokujući potrese u Argentini.
Utvrđeno je da će na desetine, a možda i stotine hiljada delića meteora pasti u Zemljinu atmosferu između 18. i 20. maja na teritoriji između Grenlanda i Australije, ali i u Levantu.
Rusija je odmah poslala upozorenje svojim snagama u Siriji koje bez problema mogu da reše ove deliće pomoću S-400 PVO sistema.
Manje od 48 sati od tog upozorenja, avion egipatske kompanije EgyptAir leta 804 od Kaira do Pariza, uleteo je u kišu meteora pri čemu je jedan od fragmenata izazvao eksplozivnu dekompresiju koja je usmrtila sve putnike i osoblje aviona.
Navodi se da je pad aviona video jedan grčki trgovac dok je plovio svojim brodom.
Webtribune.rs

Нема коментара

ranktrackr.net